Bayramda 1.2 Milyon kişi tatile çıkacak...

15 Ekim'de başlayacak 9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen 1 milyon kişi yurtiçinde 250 bin kişi ise yurtdışında tatile gidiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bayramda 1.2 Milyon kişi tatile çıkacak...

Tatilin uzun olması özellikle İtalya, İspanya, Balkanlar, Afrika, Uzakdoğu ülkelerinin tur paketlerine yoğun talep olmasına neden olurken yurtiçinde en çok ilgi gören destinasyonlar ise Antalya başta olmak üzere kıyı şeridi ve kültür turu olarak Doğu Karadeniz, Kapadokya, Kıbrıs.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Kurban Bayramı’ndaki dokuz günlük tatilde seyahat acentalarının tatile gitmek isteyenlere fırsatlar sunduğunu belirterek,

“Yurtiçi turlarda tatile gideceklerin 1 milyon civarında ve yurtdışında tatile çıkacak kişi sayısının ise 250 bin dolayında olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Rezervasyonlarda yurtiçi turlarda Antalya bölgesi başta olmak üzere sanatçılı gala programlarıyla Kıbrıs turlarının öne çıktığını dile getiren Ulusoy, kültür turlarında ise Doğu Karadeniz, GAP, Kapadokya, Eskişehir ve Safranbolu turlarına yoğun talep gösterildiğini aktardı. Ulusoy, yurtdışı turlarıyla ilgili de şunları söyledi:

“Vizesiz ülkeler başta olmak üzere, İtalya, İspanya, Fransa, Orta Avrupa, Balkanlar, Benelüks ülkeleri, Afrika turları, Uzakdoğu, Dubai turlarının yanı sıra gemi turlarına ilgi yoğun.”

Ulusoy, fiyatlarla ilgili de, “Yurtiçinde tatile çıkacak olan bir kişinin 4 gece 5 günlük tur programı için ayırması gereken bütçe 900-1400 TL arasında. Yurtdışına tatile çıkacak olanların 7 gece 9 günlük Avrupa turu için ayırması gereken ücret ise 2.000-2.300 TL arasında bulunuyor” bilgisini verdi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da, bayram tatili için yoğun talep geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Önceden rezervasyon yaptıranlar yanında son dakikacı tatilciler de var. Bundan sonra da talep gelmeye devam edecek. Başta Antalya olmak üzere kıyı bölgeleri yanında kültür turlarına da ilgi fazla. Hava şartlarının da iyi olması nedeniyle her yer iyi satıyor. Fiyatlara da bayram zammı yapılmadı, fiyatlar aylar öncesinden ilan edildi. ”

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.