Bayram tatilinde otellerde 600 bin kişi konaklayacak

9 günlük tatilde yerli turist sahillere akın edecek. 3 gece 4 günlük turların öne çıktığı bu dönemde 600 bin kişi otellerde konaklayacak. Ekonomiye 1.5 Milyar Liralık katkı sağlanacak.

09/06/2023 12:01
Bayram tatilinde otellerde 600 bin kişi konaklayacak

Bayram döneminde Akdeniz ve Ege yine öne çıkarken, Karadeniz, Kapadokya ve GAP turlarına da ilgi yüksek. Bu dönemde ortalama oda fiyatları gecelik 3 Bin TL'den başlayıp 50 Bin TL'ye kadar çıkıyor. Bayramda 600 bin kişinin yurtiçi otellerde konaklama yapacağını, 100 bin kişinin de yurtdışına gideceğini aktaran turizmciler, sadece otel konaklamalarıyla yaklaşık 1.5 Milyar TL'lik ekonominin oluşacağını vurguluyor.

250 BİNİ ANTALYA'DA

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Sabah'ta yer alan haberde, Ramazan Bayramı'nda hem tatilin kısa süreli olması hem de havaların soğuk gitmesi nedeniyle dolulukların yüzde 80'lerde kaldığını belirterek, "Bu bayram için çok güçlü bir telefon ve rezervasyon trafiği var. Oteller yüzde 100 dolacak. Yaklaşık 250 bin yerli turist bayramı Antalya'daki otellerde geçirecek" dedi.

Tatilcilerin bayramı ikiye böldüğünü anlatan Kavaloğlu, "Ortalama 4 gece 5 gün konaklayacaklar. Gecelik oda fiyatları ise alt segment otellerde 2.500- 3.000 TL'den, orta segmentte 10-15 bin TL'den, üst segmentte ise 25 bin TL'den başlıyor ve yukarıya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

KONAKLAMA 5.5 GÜNE ÇIKTI

JOLLY Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Burçin Baysak, bayram tatilinin 9 güne uzatılmasının ardından günlük konaklamanın artacağını belirterek, "Bu karardan önce ortalama konaklamalar 3.5-3.7 gece olarak seyrediyorken açıklama sonrası bu rakamın 5.5 gece seviyelerine yükseleceğini düşünüyoruz. Kişi sayısında da yüzde 20 gibi bir artış olur" dedi.

Kararın duyurulmasıyla birlikte çok hızlı bir talebin oluştuğunu anlatan Baysak, "Yurtiçinde Ege ve Akdeniz bölgeleri öne çıkarken yurtdışında hem vizeli hem de vizesiz turlarda artış bekliyoruz" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.