Bayram tatili satışları tam gaz

Tatilciler Kurban Bayramı için şimdiden harekete geçti. En fazla ilgi ise Kıbrıs otelleri ile Bosna Hersek’in de aralarında bulunduğu vizesiz Balkan ülkelerine oldu. Turizmcilere göre Avrupa seyahatleri dışında kültür ve cruise turlarına ilgi büyük.

31/12/2019 23:40
Bayram tatili satışları tam gaz

Tatilciler, bu yıl ekim ayının ilk haftasına gelen ve 5 gün olarak belirlenen Kurban Bayramı için şimdiden harekete geçti. En fazla ilgi ise Kıbrıs otelleri ile aralarında Bosna Hersek’in de bulunduğu vizesiz turlara oldu. Tur şirketleri yetkilileri ayrıca, Ege, Avrupa seyahatleri dışında kültür ve cruise turlarının da ilgi gördüğünü belirttiler. Tur şirketlerinin yetkilileri otel fiyatlarının en uygun olduğu döneme denk gelen bayram için erken rezervasyon imkanı haziranda bitmiş olsa da bayrama özel kampanyaların devam ettiğini de söylediler. Yetkililer “Bayram turları için acele edin” uyarısı da yaptılar.

Ebola tatilciyi engellemedi

Coral Travel&ODEON Tours İç Pazar Müdür Vekili Mehmet Kamçı, yurt dışı turlarının şimdiden dolduğunu, sanatçı programları ile Kıbrıs otellerinin her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramda yoğun talep gördüğünü söyledi. Kamçı “Ekim başı olan Kurban Bayramı’nda Antalya, Bodrum, Kuşadası ve Çeşme yine revaçta. Bunların yanında termal oteller ve Abant, Sapanca gibi yeşile doyuran bölgeleri tercih edenlere farklı alternatifler de sunuyoruz” dedi.

Mehmet Kamçı, Ebola virüsü ile ilgili olarak “Yurt dışı seyahatleri için misafirlerimizin taleplerinde herhangi bir sorun olarak karşımıza çıkmıyor. Fakat özellikle Afrika ülkelerine seyahat edecek olan misafirlerimize bu konuda gereken önlemleri almalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Pasaport ve vize için acele edin

Etstur Yurtdışı Turlar Müdürü İlker Lanacı ise Etstur’un pasaport ve vize işlemlerinin 10-15 gün sürdüğünü vugulayarak ‘erken al, kârlı çık’ fırsatlarından yararlanmak için misafirlerin ellerini çabuk tutmaları gerektiğini, turların yüzde 70 dolu olduğunu belirtti. Etstur Cruise Departmanı Müdürü Ahmet Yazıcı “Özellikle vizesiz seyahat edilen Yunan adaları misafirler için vazgeçilmez bir seçenek oldu. Aegean Paradise gemisi ile gerçekleşen İzmir Çeşme çıkışlı turumuz vizesiz olması ve vermiş olduğu Türk konseptli servisi ile misafirler tarafından yoğun bir ilgi görüyor” dedi. (Star)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.