Batı'ya göre Türkiye'nin tek ideal yönü, TURİZM...

Ülkemizin birçok alanda yeterince tanınmadığı ortaya çıktı. 7 başlıkta ele alınan araştırmada Türkiye en olumlu sonucu tek bir alandan elde etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Batı'ya göre Türkiye'nin tek ideal yönü, TURİZM...

Araştırma şirketi Barem Research, gelecekte dünya liderliği vizyonu iddiasında olan Türkiye ile ilgili ilginç bir araştırmaya imza attı. Almanya referansıyla Bulgaristan, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan ve Avusturya’da 6 bin kişi ile gerçekleştirilen araştırmada Türkiye’nin birçok alanda yeterince tanınmadığı ortaya çıktı. 7 başlıkta ele alınan araştırmada Türkiye en olumlu sonucu turizm alanında elde etti.

Bu alandaki sorulara yüzde 71 oranında olumlu yanıt veren katılımcılar, Türkiye’nin tatil için ideal ülkeler arasında olduğunu söyledi. Araştırmada önemli bir diğer başlık, Türkiye’nin alışverişmerkezi olarak görülüp görülmediği yönündeydi.

Ortaya çıkan sonuçta ise Türkiye’nin kaliteli ürünlerinin bulunmadığı, markalarının ise tanınmadığı yönünde oldu. Türkiye’ye çalışmak veya okumak için gelirmisiniz sorusuna ise olumlu yanıt yüzde 16 seviyesine inerken, Türk komşumolsun diyenlerin oranı ise yüzde 22’de kaldı. Bir başka başlık da Türk insanlarının dostluğu, sıcakkanlılığı,misafirperverliği üzerine oldu. Türkiye burada Almanya ve Avusturya’nın gerisinde kalarak yüzde 43 seviyesinde olumlu yanıt aldı.

İMAJ ÇALIŞMALARI YAPMAK GEREK

Barem Research CEO’su Pervin Olgun, “Gelecekte lider ülke olacaksak, dünyanın bize bakışını bilmemiz lazım. Pazar nasıl ürün istiyor, markayı nasıl tanıyor bunları öğrenmek lazım. KOBİ’lerin yaptığı gibi ‘ben gideyim nasıl olsa birine satarım’ bakışı ile olmuyor. Türkiye ve markalarımız üzerine imaj çalışmaları yapılmalı” diye konuştu. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.