Başkan Gül, Kemer esnafını yerden yere vurdu...

Hanutçuluğun Kemer’de var olduğunu belirten Başkan Gül, Kemer esnafının turistleri rahatsız ettiğini ve ailesinin ve kızlarının artık Kemer’de gezemeyecek duruma geldiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Başkan Gül, Kemer esnafını yerden yere vurdu...

Halil Öncü

Kemer ATSO Temsilciliği tarafından Kemer esnafının mevcut sorunlarının tespit edilmesi, geleceğe dönük çözüm önerilerinin tartışıldığı ve sezonun değerlendirildiği toplantı Kemer Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirildi. Kemer esnafının bir bölümünün katıldığı toplantıya Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Başkan Yardımcısı Galip Gün, Meclis Üyesi Mustafa Çulfa ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Kemer Temsilcisi Kadir Batu katıldı.
 
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, toplantı boyunca yaptığı konuşmaları ile Kemer esnafına yüklenirken, verdiği birçok örnek ile Kemer esnafını adeta yerden yere vurdu. Hanutçuluğun Kemer’de var olduğunu belirten Başkan Gül, Kemer esnafının turistleri rahatsız ettiğini ve ailesinin ve kızlarının artık Kemer’de gezemeyecek duruma geldiğini söyledi. Başkan Gül, “Geçenlerde kızım otelden çıkıp liman caddesinden belediyeye ağlayarak geldi. Böyle bir şey var mı?
 
Kemer’de liman caddesi esnafı bizim caddede dolaşan turisti akşama kadar yoldan geçerken nereye gidiyon, nereden geliyor, ananın adı nedir babanın adı nedir diye sorarlar, cevap vermezlerse ana avrat söverler oda yetmedi tekme tokat döverler. Esnaf olarak dönüp de kendinize bir bakın" dedi.
 
ATSO Kemer Temsilcisi Kadir Batu, “ Bizi yönetenlerin hiç mi kabahati yok?”
 
ATSO Kemer Temsilcisi Kadir Batu ise yaptığı açıklamada, temsilcilik olarak ATSO Yönetimi tarafından verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek adına çalıştıklarını belirtirken, “ Kemer’de turizmde sıkıntılı günler yaşamaktayız. Bu sıkıntılar Kemer esnafımızı da yakından etkilemektedir. Böyle toplantılarda hep konuşulan konuların başında Kemer esnafının turisti rahatsız ettiği gündeme gelmektedir.
 
Bu konuda bir sürü olumsuz şeyler söyleniyor. Bu konuda bizi yönetenlerin hiç mi kabahati yok? Kemer profesyonel alışveriş merkezi mantığı ile yönetilmeli. Bu işlere gönlümüzü koyalım ve tarafımızı belli edelim. Hep misafiri rahatsızlık deyince Kemer konuşuluyor. Eğer bir sorun varsa yöneticilerimize de bu konuda görev düşüyor.”dedi.
 
Kemerli esnaflar, “ Belediye makamı şikayet değil, çözüm makamıdır”...
 
Çözüm makamı olmasına rağmen sadece şikayetlerde bulunarak verdiği örnekler ile esnafları adeta yerden yere vuran Başkan Gül’e tepki gösteren birçok esnaf toplantıyı yarıda terk ederken yaptıkları açıklamalar ile de Başkan Gül’e şu soruları sordular: “ Belediye Başkanlığı şikayet makamı değildir. Eğer Kemer’de hanut varsa, misafiri rahatsızlık varsa bunları tespit etmek görevi de belediyenindir. Buyursunlar bu şikayetleri yapacaklarına çözüm bulsunlar. Sadece konuşmakla olmaz. Tek suçlu esnaf mı?” dediler.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.