Başkan Davetiye dağıtıyordu... Atın Portakal'da haciz şoku...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın, Ankara'da devletin zirvesini iki gün sonra başlayacak 46. Altın Portakal Film Festivali'ne davet etiği sırada, Antalya'da festivali düzenleyen vakfın kapısına icra memurları dayandı. Vakfın bir firmaya olan 175 bin TL'lik borcu nedeniyle, içinde festivale ilişkin organizasyon programlarının da yer aldığı bilgisayarlarına el konuldu. Festival organizasyonunda aksamalar olabilir.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Başkan Davetiye dağıtıyordu... Atın Portakal'da haciz şoku...

Türkiye'nin Oscar'ı olarak adlandırılan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 46'ncısı için gün sayılırken, festivali düzenleyen Antalya Kültür Sanat Vakfı'na (AKSAV) haciz gelmesi büyük şoka neden oldu. Geçen yıldan 175 bin TL'lik alacağı bulunan bir şirketin alacakları nedeniyle dün akşam saatlerinde AKSAV'a giden icra memurları, organizasyonda yaşanacak en küçük bir aksaklığın bile ülkenin imajını olumsuz etkileyeceğini anlatan görevlilere kulak asmayarak, içinde 46. Altın Portakal Film Festivali'nin organizasyonuna ait bilgi ve belgelerin bulunduğu bilgisayarlara el koydu.

BÜYÜK ŞOK YAŞANDI
Karşılarında haciz memurlarını gören Altın Portakal organizasyon görevlileri büyük şok yaşadı. AKSAV'ın merkez ofisinde icra işlemini gerçekleştirilirken, AKSAV görevlileri Antalya Kültür Merkezi'ndeki ofiste bulunan bilgisayarlar başta olmak üzere, televizyon ve yazıcı gibi eşyaları kaçırıp, onların da haczedilmesini şimdilik engelledi.

BORÇ SON 3 YILA AİT
Borcun geçtiğimiz yıllara ait olduğunu söyleyen AKSAV Genel Koordinatörü Göksel Kumsal, "AKSAV'ın son 3 yıla ait 4.5 milyon TL borcu var. Borcun 1.3 milyon TL'lik bölümü, insan kaynakları işini yapan Hür-Tur şirketine olan borç. Bu borcun 600 bin TL'si ödendi. Firma, geriye kalan borç için kendisine verilen çekleri aralarında Kösezade Ltd. Şirketi'nin de bulunduğu bazı firmalara ciro edip vermiş. Kösezade Ltd Şirketi de, alacağını tahsil edemediği gerekçesiyle haciz işlemi yaptı" dedi.

HACİZ KASITLI İDDİASI
Hacizde kasıt olduğunu savunan Kumsal, "Personel listesi, çalışma saatleri, davet edilen sanatçı listeleri gibi, organizasyonla ilgili tüm belgelerin bulunduğu bilgisayarları aldılar. Çalışanlarımız şu an görevlerini yapamaz duruma geldi. Biz burada zamanla yarışıyoruz. Bir yıldır neredelerdi. Bize göre bu haczin asıl amacı festivalin gerçekleşmesini engellemektir. Böyle giderse organizasyonda sorun yaşanabilir" diye konuştu.

BİR HAFTA SÜRE VERİLDİ
Ülke açısından önemli bir festivali zor şartlarda gerçekleştirmeye çalıştıklarını anlatan Kumsal, "Geçtiğimiz yıla göre dört kat az bütçeyle Altın Portakal'ı gerçekleştireceğiz. Ama art niyetli kişiler bunu engellemeye çalışıyor. İcra için gelen avukat da bunu açıkça söyledi" iddiasında bulundu. Konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirten Kösezade Ltd. Şirketi'nin avukatı Ayhan Cesur ise, "Biz anlaşma taraftarıyız. Kendilerine bir hafta süre verdik" dedi.

BAŞKAN DAVETİYE DAĞITIYORDU
Bu arada AKSAV'da icra şoku yaşanırken, CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a festival daveti vermek üzere Ankara'da bulunuyordu. Akaydın'ın, seçim döneminde sürekli karşı karşıya geldiği Başbakan Erdoğan'la buzları eritmek için davetiyeleri elden götürdüğü ileri sürüldü.



Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.