"Başbakan kızmakta haklı"...

Larespark Hotel ve Eresin Taxim&Premier Hotel’in ev sahipliğinde düzenlenen yılbaşı partisini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Erdoğan ile otelciler arasındaki Anadolu’ya yatırım gerginliğini de değerlendirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
"Başbakan kızmakta haklı"...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Erdoğan ile otelciler arasındaki Anadolu’ya yatırım gerginliğini de değerlendirdi. Günay, “Konya’da önemli otel açılışı yaptık, Urfa ve Mardin’de önümüzdeki aylarda yeni oteller açılacak, Karadeniz’de temeli atılan yeni oteller biliyorum. Van’da turizm fuarı açılışını yaptık. İki tane beş yıldızlı otel açılışında bulundum. Tabii Sayın Başbakan’ın da söylediği gibi 81 ilde bir turizm potansiyelimiz var. Bizim 81 ilde de bugünkü dünya standartlarında, hiç olmazsa ortalamasında konaklama mekânlarımızın olmasını çok arzu ediyoruz” dedi.

 

YENİ YASA ÖNÜMÜZDEKİ SONBAHARA ÇIKACAKTIR...

 
Bakan Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün otelcilerin talep ettiği yeni yasa açıklamasıyla ilgili, “Sayın Başbakan, ‘Biraz daha gayretli olun, biz de ona göre destek verelim’ dedi. Bu yasama döneminde parlamentoya indirebiliriz diye umut ediyordum ben de. Önümüzdeki yasama döneminde, gelecek yılın sonbaharında yeni yasayı çıkarabiliriz diye umut ediyorum. Orada üzerinde çalıştığımız bazı noktalar var. Ama Sayın Başbakan’ımız ‘Bu işi ne olur kıyılarda tutmayın, iç bölgelere de yayın, o zaman da bizden yasa isteyin’ dedi. Sayın Başbakan haklıdır, biz de turizmi bölgelere yaymak ve mevsimlere uzatmak istiyoruz” diye konuştu.

 

‘İSTANBUL’UN YENİ BİR HAVAALANINA İHTİYACI VAR’...

 
Turizmde önemli bir faktörün de ulaşım olduğunu vurgulayan Bakan Günay, “İstanbul’un da şu anda yeni bir havaalanına ihtiyacı var. İstanbul şu anda mevcut havaalanı ulaşımının yüzde 20’sini taşıyor. Sabiha Gökçen de devreye girmekle birlikte havaalanı altyapımız yetmiyor İstanbul’da. Türkiye de son 5 yıl içinde hava ulaşımıyla tanıştı insanlar. Bu önceki yıllarda hayal bile edilemeyecek bir rakam” diye konuştu. (HT)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.