Başarılı bayinin ödülü, 10 Bin Dolarlık dünya turu...

Vizelerin kaldırıldığı Rusya'ya Türkiye'nin kıyı bölgelerinden önemli sayıda organizasyon kayarken, yüksek cirolu şirketlerin başarı ödülü ise 10 bin dolarlık dünya turu oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Başarılı bayinin ödülü, 10 Bin Dolarlık dünya turu...

Bayi ve çalışanlarının motivasyonlarını artırmak isteyen şirketler bu amaçla yurtdışında yaptıkları turlarda son dönemin popüler noktalarını da ekledi. Vizelerin kaldırıldığı Rusya'ya Türkiye'nin kıyı bölgelerinden önemli sayıda organizasyon kayarken, yüksek cirolu şirketlerin başarı ödülü ise 10 bin dolarlık dünya turu oldu.

Vista Turizm Genel Müdürü Ahmet Kozikoğlu, bu yıl için 4 şirketin 30'ar kişilik gruplarını kişibaşı 10 bin dolar değerinde iki haftalık dünya turuna çıkardıklarını söyledi. Otomotiv, enerji, plastik gibi büyük cirolara sahip sektör şirketlerinin koydukları hedefini gerçekleştiren bayi ve çalışanlarını ödüllendirmek istediğine dikkat çeken Kozikoğlu, şöyle devam etti: “Bu nedenle 2 haftada dünyayı dolaştırdığımız ve kişi başı 10 bin dolarlık dünya turlarına gönderiyorlar. Bu şirketlerin bu yılki gelirlerinin arttığını gözlemliyoruz. Bu nedenle gelecek yılki rezervasyonda artış bekliyoruz.”

TALEP RUSYA'YA KAYDI...

Baracuda Tur'un patronu Cem Polatoğlu ise vizelerin kalkmasından önce 999 Euro'ya satılan 4 gecelik Rusya turlarının tur sayısının artmasıyla 600 Euro’ya kadar düştüğünü söyledi. Cem Polatoğlu, tur fiyatlarının düşmesinin yanı sıra firmaların bayileri için düzenlediği moral ve motivasyon gezileri olarak bilinen 'incentive' turlarının da vizelerin kaldırılmasıyla daha çekici hale geldiğini söyledi. Polatoğlu, Rusya'ya olan bayi toplantılarında yüzde 10'luk artış yakalayıp, 700 kişiyi buraya götürdüklerini ifade etti.

EVLİ BAYİNİN EŞİNE PROGRAM GÖNDERİYOR...

Bayi toplantıları için Rusya'ya giden evli erkek çalışan ve bayilerin eşlerinin okumaları için program gönderdiklerini anlatan Cem Polatoğlu, “Buna rağmen katılımcılar kendi turlarını kendileri yapıyor. Müze dolaştırmak için kaldırdığımız otobüslere kimse katılmıyor” dedi. Katılımcıları gezi süresince bulamayıp, havalimanında dönüş yolculuğunda görüştüklerini belirten Polatoğlu, şöyle devam etti: “Rusya'ya yaptığımız bayi toplantılarında Moskova ve St. Petersburg gibi şehirlerde yapılacak kültür turlarını da mutlaka koyuyoruz. Bunların yazılı olduğu kâğıtları bayilerin ailelerine göstermek için gönderiyoruz. Ancak toplantı zamanı otele gidince şehir turu için otobüsü otelin önüne çektiğimizde kimsenin gelmediğini görüyoruz. Genellikle dönüş zamanını öğrenip havalimanında görüştüğümüz insanlar oluyor.” (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.