Başaran Ulusoy, 1210 oyla yeniden başkan ...

TÜRSAB'ın 20'nci Genel Kurulu'nda Başaran Ulusoy, 1250 delegeden 1210’unun oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Başaran Ulusoy, 1210 oyla yeniden başkan ...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) haftasonu yapılan 20’inci Olağan Genel Kurulu’nda 1250 delegeden 1210’unun oyunu alarak yeniden başkan seçilen Başaran Ulusoy, daha önce ara vererek devam ettiği görevinde iki yıl daha kalacak.

"Bu dönem hedefimiz Türkiye’yi dünya turizminde ilk 5 içine sokmak” diyen Başaran Ulusoy, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine turizmde de ulaşması için çalışacaklarını söyledi. TÜRSAB’da önümüzdeki 2 yılı tamamlaması halinde 14 yıl başkanlık yapmış olacağını söyleyen Başaran Ulusoy, bu genel kurulda neredeyse tüm telegelerin ‘güvenoyu’nu almış olmaktan büyük onur duyduğunu anlattı.

AB yanlış yapıyor

Küresel ekonomik krize rağmen, Türkiye’nin en önemli ‘turizm pazarı’ konumundaki Avrupa Birliği’nin (AB) Türk vatandaşlarına uyguladığı ‘vize problemi’ni aşamadıklarını belirten Başaran Ulusoy, “Böyle giderse benim ülkemin ekonomik gücü sayesinde biz de onlara vize koyacağız. AB bu vize politikasında yanlış yapıyor ve bir an önce bu konuda adım atılmalı” dedi. Türk turizminde AB pazarına alternatif oluşturmak için farklı pazarlara odaklandıklarını da anlatan Ulusoy, “Önümüzdeki dönemde Hindistan, Çin başta olmak üzere alternatif pazarlarda yoğun çalışacağız. 2011’i bütün küresel olumsuz şartlara rağmen büyüyerek kapatıyoruz” diye konuştu.

30 milyonu tutturuyoruz

Başaran Ulusoy, şöyle devam etti: “2011 Eylül ayı turizm istatistiklerine göre yılın başında ‘muhtemelen’ ya da ‘yaklaşık’ dediğimiz rakama artık kesin gözüyle bakabiliriz. ‘2011’de Türkiye’ye gelen turist sayısı 30 milyon hedefini tutturdu’ diyebiliriz. Çünkü eylül sonu itibariyle rakam 28 milyon 600 bini aşmıştı. Gelir de 10 milyar dolar seviyesinde. Bu durumda hem turist sayısı hem de gelirdeki artış oranımız yüzde 10’un üzerinde. Ancak, bu güzel tablo hiçbirimizi rehavete sürüklememeli. 2012 yılına bunun bilincinde gireceğiz. Karamsar değil ama hazırlıklı olacağız. Tek tek her birimizin çabalarıyla geldiğimiz noktadan geriye gitmeyeceğiz.”

Yönetimde kimler var

TÜRSAB’ın 20’nci genel kurulunda yönetim kurulu şöyle oluştu: “Başaran Ulusoy, Talha Görgülü, Günnur Özalp, Burak Tonbul, Bülent Katkak, Firuz Bağlıkaya, Ertuğrul Karaoğlu, M. Hikmet Selçuk ve Muammer Güner.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.