Bakanlık termal otel yapacak yatırımcı arıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Afyonkarahisar’daki bir Hazine arazisinin termal turizm tesisi yatırımına tahsis edilmesi için ilana çıktı.

07/10/2019 20:06
Bakanlık termal otel yapacak yatırımcı arıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, NG Otel yanındaki kamu arazisini 400 yataklı termal otel yapacak yatırımcıya tahsis edecek. Bakanlık, Afyonkarahisar’daki bir Hazine arazisinin termal turizm tesisi yatırımına tahsis edilmesi için ilana çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsisi Şartnamesi 2019/1 belgesi kapsamında belirlenen Hazine arazisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. Girişimcilerin 4 Kasım 2019 tarihine kadar müracaatta bulunabilecekleri bu imkanla ilgili yasal başvuru süresi bugünden itibaren başladı.

400 yataklı, 4 veya 5 yıldızlı olacak

400 yataklı, 4 veya 5 yıldızlı termal konaklama tesisi yatırımı için tahsis edilecek olan kamu arazisi Erkmen Köyü, 298 ada ve 4 parselde kayıtlı bulunuyor. Eski Vagon Fabrikası arazisi olarak bilinen arazide daha önce Anemon (MCG Çakmak), NG Güral gibi turizm tesislerine tahsis yapılmış ve bu yatırımlar hayata geçirilmişti.

Vagon Fabrikası arazisinden geriye kalan bölümde Kocatepe Spor Kompleksi yatırımları da gerçekleştirilmişti. Esra Küçükkurt imzalı habere göre, söz konusu kamu arazisinin yanındaki parselin de Park Hayat Grubu’na termal otel yatırımı için tahsis edildiği biliniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Afyonkarahisar’daki bu arazinin yanı sıra Antalya Kemer, Ardahan, Kayseri, Muğla Bodrum, Sakarya Akyazı ve Uşak Banaz’daki bazı araziler için de yatırımcı arayışını girdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.