Bakanlık, sektör birlikleri, turizmciler... İyi bir takım çalışması içindeyiz

Son 2 yılda turizmde, Bakanlık ve sektör birliklerinin gösterdiği çabayı “İyi bir takım çalışması” olarak yorumlayan AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Yağcı, içinde bulunulan zamanda da “Süreç yönetiminin” önemli olduğuna vurgu yaptı.

24/05/2022 17:53
Bakanlık, sektör birlikleri, turizmciler... İyi bir takım çalışması içindeyiz

AKTOB Sektörel Buluşmalar yemekli toplantısı, Lara’da bulunan Adalya Elite Hotel’de yapıldı. Toplantının açılışında konuşan AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Yağcı, pandemiden bu yana dünya ve Türkiye turizminde yaşananları verilerle ortaya koydu ve 2022 yılı ve sonrası için beklentilerini açıkladı.

Son 2 yılda turizmde, Bakanlık ve sektör birliklerinin gösterdiği çabayı “İyi bir takım çalışması” olarak yorumlayan Yağcı, içinde bulunulan zamanda da “Süreç Yönetimim” önemli olduğuna vurgu yaptı.

2019 rakamlarına yaklaşılacak

Turizmde yeni dönem trend ve eğilimlerini başlıklar halinde sıralayan Erkan Yağcı, Turizmdatabank'ta yer alan habere göre, pandemide ortaya konan Güvenli Turizm Sertifkası’nın, bu eğilimlerin nasıl yaratıldığını ve bunlara nasıl cevap verildiğine örnek olduğuna işaret etti.

2021 yılında Türkiye ve Antalya turizminin, takım çalışmasının sonucunda, başarı ile toparlandığını ve 2022’ye umutla baktığını vurgulayan Yağcı, 2019 rakamlarına yaklaşılacağını söyledi.

Artan maliyetler zorluyor 

Son dönemde artan maliyetlerin getirdiği yeni sorunlara da dikkat çeken Erkan Yağcı, sürdürebilir gelişimin anahtarının, “Pazar çeşitlendirmede” olduğuna işaret etti. Öte yandan herşey dahil sisteminde, iş ve tatili birleştiren ürünlerde, çevreye duyarlı “yeşil turizm” konseptinde ve yeni tüketici eğimlerinde çok sayıda değişimin gözlendiğini de söyleyen Dr. Yağcı, bu süreçte “Ortak akıl ve inançla” çalışılmaya devam edeceklerini vurguladı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.