Bakanlık, Hollanda'daki SGR mağdurlarına basın açıklaması izni vermedi...

Hollanda’da Türkiye ile çalışan tur operatörleri ve seyahat acenteleri, uğradıkları haksızlık ve Türkiye pazarına yönelik ayırımcı politikalara karşı yürüttükleri mücadelede bakanlıktan destek beklerken köstek ile karşılaştılar.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bakanlık, Hollanda'daki SGR mağdurlarına basın açıklaması izni vermedi...

Hollanda Seyahat Sigorta Fonu (SGR)’nin Türkiye spesiyalisti tur operatörlerine karşı aldığı ayrımcı kararı protesto ettiklerini açıklamak üzere mağdur firmaların basın toplantısı yapma isteği bakanlıkça engellendi. Hollanda'daki firmalar, bakanlıktan destek beklerken, uğradıkları sıkıntılar ve yaşanan sorunları anlatmak amacıyla düzenlemek istedikleri toplantı engellenerek kösteklendi.

 

Utrecht Fuarı için stand alanında bulunan bakanlık yetkilileri, "Bunun yeri burası değildir. Böyle bir şeyi burada yapamazsınız" diyerek Türkiye standında bir araya gelen SGR mağdurları ile birlikte Türk ve Hollandalı basın mensuplarını stand dışına çıkardılar. Bunun üzerine Hollanda’da Türkiye ile çalışan seyahat acenteleri Türkiye standı dışında bir araya gelerek basına açıklamalarda bulundular.

SGR Mağdurları adına konuşan Comfort Tours sahibi Osman Çelik, "Bakanlığın bu tavrı bizi üzmüştür. Biz burada hukuk dışı ve ayırımcı politikaya karşı mücadele ederken, bakanlığımızın da yanımızda ve arkamızda olduğu mesajını vermek isterken, bakanlık yetkililerinin bizim standta bulunmamıza bile izin vermemelerini anlamak mümkün değil. SGR’nin aldığı karar bir firma ile ilgili değil, Türkiye ile ilgili bir karardır. Türkiye’yi bu kadar ilgilendiren bir konu Türkiye standında konuşulmayacak da nerede konuşulacak?" dedi.

Osman Çelik, daha sonra şunları söyledi: "Bakanlığın bu tavrı, Hollanda’da Türkiye’ye ve Türk firmalarına karşı bazı gazetelerde eskiden beri görülen olumsuz davranışa prim verecektir. Bakanlığın bize izin vermeyişini Hollanda basını 'Bakanlıkları bile bunları desteklemiyor' diye verirse bundan en çok Türkiye kaybeder.”

 

Toplantıda söz alan SGR mağdurları ve avukatları, iflas eden firmaların hiç birini savunmadıklarını, her biri ile ilgili yapılacak hukuki işlemleri kendilerinin de desteklediklerini, SGR’nin ise bunları bahane ederek Türkiye pazarının bütününe yönelik ayrımcı bir politikası olduğunu söyledi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.