Bakanlığın sitesi, Ruslar'ın tepkisini çekiyor...

Geçen yıl 3,5 milyona yakın Rusya vatandaşı turist ağırlayan Türkiye’nin bu ülkede de yaygın olarak tanıtımı yapılan resmi web sitesinde hala “Rusça” seçeneği olmaması tepki çekiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bakanlığın sitesi, Ruslar'ın tepkisini çekiyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi tanıtım sitesi olan http://goturkey.com/ zengin içeriği ile dikkat çekiyor ama Almanya’dan sonra en fazla turistin geldiği Rusya’da sitenin Rusça olmaması açıklanamıyor. Sitede tüm içerik Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak bulunuyor.

Resmi tanıtım kampanyasında, basılı medya reklamlarından billboard’lara kadar Rusya’daki reklamların hepsinde http://goturkey.com/ web adresi bulunuyor. Bu durumda reklamı görüp daha fazla ayrıntı için web sitesini ziyaret eden Rusya ya da Rusça konuşulan  bir ülkedeki meraklılar, tek kelime Rusça metin bulamıyor.

St. Petersburg’dan yazan bir turist, “Kendisinin bir Türkiye hayranı olduğunu, daha detaylı bilgilere ulaşmak için Türkiye tanıtım reklamlarında belirtilen web sitesini tıkladığında Rusça seçenek bulamadığını, bunun anlaşılabilir bir durum olmadığını” vurguluyor.

TürkRus.Com sitesinin edindiği bilgilere göre, web sitesinin Hacettepe Ünversitesi tarafından hazırlandığını, iki yıldan beri siteye Rusça içeriğin eklenmesinin ısrarla talep edildiğini ama henüz bu konuda mesafe alınamadığını vurguluyorlar.

Bu arada açığı kapatmak için Moskova’daki Türk Tanıtım Müşavirliği tarafından hazırlanan http://tourismturkey.ru/ adlı web sitesi bulunuyor ama içerik olarak resmi siteyle kıyaslanamayacak kadar dar kapsamlı olduğu görülüyor. Şimdi herkes, Türkiye’nin “pazar lideri” olduğu ve tanıtım için milyonlarca dolar harcadığı Rusya’da Rusça web sitesine kavuşacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. (Turkrus.com)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.