Bakan Ersoy’u gören var mı?

Herkesten önce Bakan Mehmet Ersoy’un açıklama yapması, turizmcileri rahatlatması, konuya ilgili kriz yönetimi planının bulunduğunu açıklaması gerekirdi. Şu ana kadar Sayın Bakan’ın sesini duyan yok. Umarız sessizliği konuyla ilgili yoğun mesaide bulunduğu içindir.

Hasan Arslan Hasan Arslan 23/02/2022 22:05
Bakan Ersoy’u gören var mı?

Turizmde pandeminin izlerinin silineceği bir yıl olacaktı 2022. Rezervasyon akışları başlamış, erken rezervasyonda 2019 rakamlarına yaklaşılmıştı. Fakat Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin savaşa dönüşme ihtimali, turizmcileri oldukça tedirgin etti. Rusya’dan rezervasyon akışının sürmesi biraz rahatlama sağlasa da, sıcak savaş ihtimalinin gerçekleşmesi durumunda rezervasyonların duracağı ve yapılmış olanların da iptal edileceği bir gerçek.

Bütün problem, ne yazık ki Rusya’nın turizm sektöründe belirleyici pazar olmasından kaynaklanıyor. Tabii Ukrayna’yı da es geçmemek lazım. Zira kendisi üçüncü kaynak pazarımız konumunda bulunuyor. Başta olaya temkinli yaklaşan ve gelişmeleri sakinlikle izlemeyi tercih eden sektör temsilcileri de, yavaş yavaş endişelerini dile getirmeye başladı.

Burada aksiyon alması gereken tek kurum tabii ki, Kültür ve Turizm Bakanlığı

Tabii Rusya ve Ukrayna’nın devre dışı kalması durumunda oluşacak açığın, Avrupa ve diğer kaynak pazarlarla kapatılması yoluna gidilecek. İngiltere ve Almanya’dan gelen yüksek rezervasyon talepleri, yüreklere biraz olsun su serpiyor.

Sektör henüz bu yeni durumla ilgili bir pozisyon alma noktasına gelmedi. Ama şu da bir gerçek ki, turizm sektörünün bu krizle ilgili bir kriz yönetimi planı yok. Turizmcilerin tek tek yapabilecekleri bir şey de yok. Burada aksiyon alması gereken tek kurum, tabii ki Kültür ve Turizm Bakanlığı.

Peki bilin bakalım, göz göre göre geliyorum diyen bu krizle ilgili kim hiçbir açıklama yapmadı?

Öncelikle Bakan Ersoy, turizmcileri sahipsiz oldukları algısından bir an önce kurtarmalı ve onları rahatlatan bir açıklama yapmalı. Dün sektörün sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olsun, başkanları olsun pek çok turizmci, Rusya-Ukrayna arasındaki gerginliğin sektöre olası yansımalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Peki bilin bakalım, göz göre göre geliyorum diyen bu krizle ilgili kim hiçbir açıklama yapmadı?

Herkesten önce Bakan Mehmet Ersoy’un açıklama yapması, turizmcileri rahatlatması, konuya ilgili kriz yönetimi planının bulunduğunu açıklaması gerekirdi. Şu ana kadar Sayın Bakan’ın sesini duyan yok. Umarız sessizliği konuyla ilgili yoğun mesaide bulunduğu içindir.

Krizleri yönetemeyeceksen bu ajansı niye kurdun diye sormazlar mı?

Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı tam da bu durumlar için kurulmadı mı? Krizleri yönetemeyeceksen bu ajansı niye kurdun diye sormazlar mı?

Artık Bakanlık tarafından ciddi adımların atılma zamanıdır. Bakan Ersoy telafi adımlarını içeren kriz planını bir an önce duyurmalıdır. Sektörün yanında ve arkasında olduğunu turizmcilere hissettirmelidir. Sektör kendisinden en kısa zamanda bir açıklama bekliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.