Bakanı anlamak ve olaya farklı açıdan bakmak

Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu, dün akşam yasalaşan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı nedeniyle, sektörün hemen hemen tüm kesimlerinin tepkisini üzerinde toplayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a desteğini açıklayan bir yazı kaleme aldı.  

12/07/2019 09:28
Bakanı anlamak ve olaya farklı açıdan bakmak

En ufak kriz anında 70 Euro olan fiyatı 50 Euro’ya düşürerek cirosunun yüzde 30’unu sokağa atan işletmeciler… Otel tanıtımları için bütçelerinden yüz binlerce lirayı katalog, fuar, tanıtım materyallerine harcayan işletmeciler…

Cirolarından online kanallara yüzde 15 ila 25 komisyon ödeyenler… Ya da uluslararası markalara yüzde 5 ila 12 komisyon ödeyenler… Bu ülkenin turizm potansiyeli bütünüyle ortaya çıkarılmazsa, bu afaki rakamları ödemeye daha uzun süre devam ederiz.

Bakanı anlamak lazım 

Şimdi sektörün içinden gelen, işi çok iyi bilen ve bizimle aynı dili konuşan bir bakanın Türkiye Turizm Geliştirme ve Tanıtım Ajansını kurarak ne yapmak istediğini iyice anlamaya çalışmamız gerekiyor. Türkiye'nin en önemli ihtiyacı, küresel perspektifle geliştirilmiş yeni stratejiler üzerine inşa edilecek bir tanıtım politikasıdır.

Bunun bedeli yüzde 1 de olabilir, yüzde 5 de olabilir. Kesin olarak bildiğim şu ki, dünyanın Türk turizmine bakışını değiştirmez, Türkiye’yi uluslararası bazda doğru anlatamaz ve tanıtamazsak, 85 Milyar Dolarlık turizm yatırımları elimizde bir enkaz gibi kalacak ve bu enkazın altından kalkmamız mümkün olmayacak.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.