Bakan Ersoy son noktayı koydu

38 ülke ve 48 ilden gelen bin 200’ü aşkın katılımcısıyla bugün başlayan 12'nci Travel Turkey İzmir'in açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, turizmde yeni bir dönemin başladığını söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, turizm sektöründe devlet korumacılığının bittiğini vurguladı.

06/12/2018 11:18
Bakan Ersoy son noktayı koydu

Bu yeni döneme uyum sağlamanın önemine vurgu yapan Bakan Ersoy, "Uçağa binenler binecek, binmeyenler de arkadan el sallayacak" dedi. Son günlerde sektörün gündeminde ilk sıraya oturan Turizm Geliştirme fonuyla ilgili açıklamalarıyla konuşmasına devam eden Ersoy, "Turizmi geliştirme Fonu için çalışmalarımız devam ediyor. Artık devlet korumacılığının bittiği bir dönemdeyiz.

Artık kendisini başkasının küfesinde taşıtma dönemi bitti. 2016'da yaşanan krizde tanıtıma yüzde 1 bile ayırmayan otelciler, bir gecede yüzde 50 fiyat kırdı. Bunlar işini iyi yapanları da aşağı çektiler. Turizmi geliştirme fonu ile yeni dönemde özel sektörle ortak kararlar alarak turizmi geliştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

Küçük bir kesim devlet teşvikleriyle devam etmek istiyor

Türkiye'nin artık sayı olarak istenen yere geldiğini bundan sonra niteliğe odaklanılacağını belirten Bakan Ersoy, "Türkiye olarak bir üst lige çıkma zamanı. Biz kendimizi hazır hissediyoruz. Ama hala küçük bir kesim devlet teşvikleriyle devam etmek istiyor. küçük olsun benim olsun, Türkiye ne olursa olsun diyen bir kesim var hala. Artık bu dönem bitti" dedi. 

Turizmde aynı şeyleri uygulayarak farklı sonuçlar almanın mümkün olmadığını ifade eden Bakan Mehmet Ersoy, "Bizim de otelciler olarak gerekli öz güvene sahip olmamız ve hızlı yol almamız lazım. Biz de değişikliğe başlıyoruz.

Patronların zihniyeti değişmeli

Öncelikle zihniyetin değişmesi lazım. Patronları kast ediyorum. Yatırımcılar otellerine gittiğinde müdürlerine 'Bugün doluluk nedir' diye soruyor. Artık gidip otellerinizde müdürlerinize 'Kişi başı gelirlerimiz nedir' diye sorun" diye konuştu.

Sayıdan çok nitelikli turiste konsantre olunması gerektiğini vurgulayan Bakan Ersoy, "Maliyet odaklı gidemezsiniz nitelikli turiste. Fiyat artırmak söylendiği kadar kolay değil. Önce vereceksiniz sonra alacaksınız. Aksi takdirde fiyatları artırmak mümkün değil" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.