Bakan Ersoy turizmde hedef güncellendi... 28 milyon turist, 22 Milyar Dolar gelir

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin bu yıl turizm hedeflerini 28 milyon turist, 22 Milyar Dolar gelir olarak güncellediğini açıkladı.

20/10/2021 20:09
Bakan Ersoy turizmde hedef güncellendi... 28 milyon turist, 22 Milyar Dolar gelir

Ersoy, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, Türkiye'nin bu yıl turizm hedeflerini 28 milyon turist, 22 Milyar Dolar gelir olarak güncellediğini açıkladı.

AKM'nin inşasında sona gelindiğini belirten Bakan Ersoy, 29 Ekim'de açılışın yapılacağını ifade etti. Beyoğlu Kültür Yolu Projesi festivalinin AKM'nin açılmasıyla start vereceğini aktaran Bakan Ersoy, bu projeyle Galataport'tan AKM'ye uzanan bir kültür-sanat rotasının oluşacağını vurguladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ahmet Hakan’la Tarafsız Bölge'de salgın etkisinde geçen iki yılın ardından turizmdeki son durumu, hedefleri ve yeni projeleri anlattı. Bakan Ersoy'un konuşmasından satır başları şöyle:

"AKM 29 EKİM’DE AÇILIYOR"

Çok çok önemli bir proje çok heyecanlıyız. Kısa sürede gerçekleştirdik. Şu anda her şey hazır son rötuşları yapıyoruz. Atatürk Kültür Merkezi çok büyük bir kompleks. Bütün İstanbul ekiplerimizin depoları var. Son teknoloji ile yapıldı sahne teknolojisi. Performansı artırmak istiyorsanız döner sahne sistemi olması gerekli. Oyun sırasında da sahneyi değiştirebiliyorsunuz. Burada daha hızlı olabilir etkinlik.

Dış cephedeki görüntünün hepsi korundu. 96 bin metrekare kapalı alan var eskisinde yarısı kadar vardı. Burayı biz 24 saat yaşayan bir merkez haline getiriyoruz. Böyle özel bir yer böyle özel bir günde açılsın istedik. O akşam bizim için çok önemli. Sinan operası ile açıyoruz. Açılış için özel yazıldı. Konusu Mimar Sinan. 2 gün üst üste o çıkacak. Ertesi gün yine sanat severler için oyun tekrar sergilenecek.

BEYOĞLU KÜLTÜR YOLU PROJESİ

İlk uygulaması 29 Ekim’de başlıyor. Beyoğlu Kültür Yolu projesi festivali ile başlatıyoruz. 17 gün sürecek ve binden fazla sanatçı katılacak. 60 ayrı noktada etkinlikler olacak.

Meydan etkinliklerimiz olacak. Galata Kulesi meydanında Gezi Parkı’nın meydanında buralarda bizim sanatçılarımız konserler verecek. Çok yoğunluk olmayacak, aktivitelerin hepsi ücretsiz. Kapasitenin geniş olduğu yerlerde ücretsiz.

Birçok bina var. Galataport da işin içinde Galata Kulesi de Atlas Sineması da Emek sineması da işin içinde. 22 Ekim itibarıyla bir uygulama açacağız. Beyoğlu Kültür Yolu rotasındaki tüm ekinlikleri görebileceksiniz. İsterseniz size uyarı mesajları da gelecek. Galataport'tan AKM'ye uzanan hat kültür-sanat rotası oluyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.