Bakan Ersoy Bodrum'da bir otel daha açıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu şirketin yeni bir otel açmayı planladığı ortaya çıktı. Bodrum’da, Bakan’ın sahibi olduğu şirket tarafından doğal sit alanı olan bölgede 5 yıldızlı ‘Maxx Royal Bodrum Otel’i açmak için başvurularda bulundu.

28/12/2020 12:22
Bakan Ersoy Bodrum'da bir otel daha açıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesi Çiftlik Mahallesi Adalıyalı Mevkii’nde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik İnşaat ve Turizm İşletmeciliği tarafından 5 yıldızlı ‘Maxx Royal Bodrum Otel’i açılması planlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurusu yapılan proje için 21 Ocak 2021 tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı kararı alındı. Otelin 124 metrekarelik tapulu alanda toplamda 325 oda 750 yatak, 14 villa, 3 apart otel villa ve 38 aile odası yapılması planlanıyor. Bedeli ise yaklaşık 159 Milyon olarak belirlendi.

Projenin orman alanı, önemli doğa alanı, doğal sit alanı ve kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi içerisinde olması dikkat çekti. Proje tanıtım dosyasında; alanın, 2’nci derece doğal sit, 3’üncü derece arkeolojik sit, taşınmaz kültür varlığı statüsünde Hellenistik Kule Yapısı ve tescilli eser koruma alanından oluştuğu belirtildi. Ayrıca otelin yanında Kissebükü arkeolojik deniz alanı bulunuyor.

ORMAN ALANLARI YER ALIYOR

Çalışma alanına yaklaşık 50 metre mesafede deniz yüzeyi bulunurken alanının çevresinde ise tescil harici orman alanları yer alıyor. Otelin yapılması planlana bölge, habitat çeşitliliği bakımında oldukça zenginken, alanda; kızılçam ormanı, ardıç-maki karışık ormanı, kıyı kumulu ve deniz kıyısı kayalıklar gibi farklı habitatlar bulunuyor. Ayrıca çevresinde tepeler ve sırtlar arasında kalan tabanı kuru derin vadilerden oluşuyor.

Bölgede özellikle vadi tabanlarında ve düzlük alanlarda mevsimsel olarak akış özelliği gösteren dere yatakları mevcut. Bölgede vadi tabanlarında yer alan dereler yağışlı aylar ve sonrasında Gökova Körfezi’ ne boşalıyor. Proje dosyasında, inşaat faaliyetlerden kaynaklı toz, gaz ve gürültü emisyonlarının faaliyet alanı çevresinde olumsuz etkileri söz konusu olabileceği de belirtildi.

TURİZM BAKANI'NIN GÖREVİ KENDİ OTELLERİ İÇİN İMAR PLANI AÇMAK DEĞİL

Birgün'de yer alan habere göre, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin konu hakkında, “Turizm Bakanı’nın görevi, kendi otelleri için imar planları açmak değildir.

Turizmi 12 ay yaymak, sektörü ve çalışanları mağdur etmeden çözüm üretmektir. Herkes ticaret yapmakta özgürdür ancak otellini olanı turizm bakanı, hastanesi olanı sağlık bakanı yaparsanız bu alanlar suiistimal alanı haline gelir. Bu etik değildir” diye konuştu.

Geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik, Bodrum Türkbükü’ndeki Hilton Oteli’ni satın almıştı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.