Bakan Çavuşoğlu'ndan tur operatörlerine suçlama

AKTOB'un düzenlediği yemekli toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tur operatörlerinin otellere baskı uyguladıklarını ve rezervasyonları ellerinde tuttuklarını söyledi.

22/06/2018 15:04
Bakan Çavuşoğlu'ndan tur operatörlerine suçlama

AKTOB'un Barut Hotel Lara'da düzenlediği toplantıya,  Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, ''Otel gelirleri düşük seyrediyor. Tur operatörü ve acenteci dostlarımızdan, daha az baskı yapmalarını rica ediyoruz. Tur operatörleri rezervasyonları elinde tutuyor. Daha ucuza almak istiyorlar. Bunlar can sıkıcı. Takip ediyoruz. Tur operatörleri ile bu konuyu konuşacağız'' dedi.

Antalya'nın 2023 hedefi 20 milyon turist 

''Turizmin geliştirilmesi için Ukrayna ile pasaportsuz kimlikle seyahatin önünün açılması, Çin'le etiket vize gibi yeni uygulamaları sektöre olumlu yansıdı. Rusya krizi, sektörün yeni pazarlara açılmasına vesile oldu. Rusya veya Almanya'ya bağlı kalmamamıza neden oldu. Şimdi Antalya'da Arabistan, Körfez ülkelerinden ciddi akım var" diyen Bakan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her milletin farklı zevkleri, önceliklerini görür ve buna göre kendimizi nasıl hazırlayabiliriz. Önümüzdeki süreçte artış olacak ülkeler var. Örneğin Çin, geçen sene 300 bin küsurdü ve böyle giderse 700 bine çıkar. Hindistan ve Pakistan pazarlarının da gelişiyor. Bunu İngiltere'den Güney Afrika'ya kadar olan ülkelerdeki Hint ve Pakistanlılar olarak düşünmek lazım.

Bollywood ödül törenini Antalya'ya getireceğiz

Bollywood ödül törenini de inşallah Antalya'ya getireceğiz. Tam anlaşmıştık ki şirket yönetiminde değişim oldu ve şimdi tekrar görüşmelere başladık. Orta Asya, Afrika ve Latin Amerika'dan da turist gelmeye başladı.

Belki az ama bu bir sinyal. Vize kolaylığı olarak da çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Kitle turizminde 50 milyar dolar geliri, sağlık turizminden 50 milyar dolar ve toplamda 100 milyar dolar geliri başarabilir miyiz? Başarırız. Beraber çalışarak aşabileceğimize inanıyorum."

Avrupa ile birlikte Almanya pazarlarında ciddi büyümeler var

Türkiye'nin 2016 ve 2017'de bazı sıkıntılar yaşansa da, tekrar güvenli ülke konumuna geldiğine vurgu yapan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, "Türkiye'nin 38 milyon turist rakamıyla dünyada 6'ncı sıraya tekrar yükseldi. 2017'nin toparlanma, 2018'in ise, iyileşme yılı olacak.

Hem Rusya hem de Avrupa ile birlikte Almanya pazarlarında ciddi büyümeler var. 2018 ciddi bir büyümeye geçmiş olsa da esas büyümelerin 2019 ve 2020 yıllarında olacağını söyleyebilirim. Biz turist sayısını ciddi bir noktaya getirmek üzereyiz ama bundan sonra gelirleri de artıcı çalışmalar sürdüreceğiz" dedi.

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ve Barut Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barut toplantısnın ardından, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na tablo hediye etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.