BAE, Türkiye vizelerini askıya aldı

Türk havacılık şirketlerine uzun süredir uçuş izni vermeyen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye’ye vizeleri askıya aldığını açıkladı.

23/11/2020 10:40
BAE, Türkiye vizelerini askıya aldı

BAE, koronayı öne sürdü Türkiye’ye vizeyi askıya aldı. Konuyu Dünya'daki köşesinde ele alan Kerim Ülker, olayı şöyle ayrıntılandırdı:

"Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsü ülkeler arasında da diplomatik konu haline geldi. Kimilerine göre Türkiye’de günlük hasta sayısı 50 bin civarında seyrederken, Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarında bu sayı 5 binin biraz üzerinde. Yeni koronavirüse yakalanan hasta sayısındaki bu uçurum, Avrupa Birliği başta olmak üzere birçok ülkede Türkiye’ye karşı tedbirlerin de mazereti oluyor. Son olarak buna Körfez ülkeleri de eklendi. 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu tavrı sadece COVID-19 ile ilgili değil

Türk havacılık şirketlerine uzun süredir uçuş izni vermeyen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye’ye vizeleri askıya aldığını açıkladı. Türkiye karşıtı politikalarıyla bilinen Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu tavrı sadece COVID-19 ile ilgili değil.

Hindistan, Filipinler gibi verileri sıkıntılı ülkeler yerine Türkiye’ye karşı vizeleri askıya alan Abu Dabi yönetimi, bu kararını önceki gün açıkladı. Abu Dabi’deki Türk Büyükelçiliği’ne sunulan bildiride bir sonraki duyuruya kadar vize işlemlerinin askıya alındığı duyuruldu. Kararın alınmasında ise koronavirüs vaka sayılarındaki artışın etkili olduğu ifade edildi.

12 ülkeyi listeye aldı

BAE’nin aldığı bu karar sadece Türkiye’yi değil, 11 ülkeyi daha ilgilendiriyor. Afganistan, Irak, İran, Pakistan, Lübnan, Libya, Somali, Kenya, Yemen ve Tunus’un da olduğu bu ülkelerin tamamının Müslüman nüfusunun yoğun olduğu ülke olması da akıllara soru işareti doğuruyor."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.