Aydın’daki turistik tesislerin yatak sayısı belli oldu

Aydın’da basit konaklamalı, turizm işletme ve yatırım belgeli tesislerin sayısı belli oldu. Toplamda 112 turizm işletme belgeli tesisin bulunduğu Aydın’da yatırım belgeli tesis sayısı 14 ve basit konaklamalı tesis sayısıysa 367 adet olarak açıklandı.

30/01/2024 18:41
Aydın’daki turistik tesislerin yatak sayısı belli oldu

Aydın İl Kültür Turizm Müdürlüğü, il genelindeki ilçelerde basit konaklamalı, turizm işletme ve yatırım belgeli tesislere dair güncel verileri paylaştı. Toplamda 493 turizm amaçlı tesisin bulunduğu ilde toplam yatak sayısı 49 bin 28 olarak duyurulurken, Karpuzlu, Koçarlı ve Köşk dışındaki 16 ilçede de en az 1 adet olmak üzere basit konaklamalı tesis bulunduğu bilgisine yer verildi.

KUŞADASI İLE DİDİM ZİRVEDE

Bozdoğan’da 3, Buharkent’te 4, Çine’de 7, Efeler’de 23, Germencik’te 5, Karacasu ve Yenipazar’da 4, Kuşadası’nda 167, Kuyucak, İncirliova ve Sultanhisar’da 1, Nazilli’de 13 ve Söke’de 9 olmak üzere basit konaklamalı tesis sayısı 367’ye ulaşan ilde, turizm işletme ve yatırım belgeli tesislerin sayısındaysa geçtiğimiz yıllara göre artış yaşandığına vurgu yapıldı. Turizm işletme belgeli 64 tesise sahip olan Kuşadası bu alanda zirvede yer alırken Didim’deyse 18 tesis bulunduğu bilgisine yer verildi. Efeler’de 8, Nazilli’de 3, Sultanhisar ve Karacasu’da 2’şer adet turizm işletme belgeli tesisin bulunduğu Aydın’da yatırım belgeleri tesislerinse yalnızca Kuşadası, Didim ve Nazilli’de yer aldığı belirtildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.