İlker Aycı'dan 'Üst Kurul' çağrısı

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, iç hatlarda rakip havayolu şirketlerin karlı olmayan destinasyonlardan çekilip rotayı dış hatlara çevirmesi, Anadolu'daki vatandaşların ucuz fiyatlı uçak biletine erişmesinin önünde engel olduğunu söyledi.

23/10/2019 10:22
İlker Aycı'dan 'Üst Kurul' çağrısı

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, iç hatlarda rakip havayolu şirketlerin karlı olmayan destinasyonlardan çekilip rotayı dış hatlara çevirmesi, Anadolu'daki vatandaşların ucuz fiyatlı uçak biletine erişmesinin önünde engel olduğunu söyledi. İlker Aycı, bu konuda düzenleyici üst kurulları da göreve çağırdı.

RAKİPLERİN İÇ HATLARDAN ÇEKİLMESİNE TEPKİ

"Rakiplerimiz iç hat uçuş gelirleri az diye, son dönemde dış hatlara yöneldi, THY hiç bir zaman 'Biz en karlı hatlara uçalım' diyen bir şirket değildir, uçaklarımızı iç hatlardan çekmedik, sayısını azaltmadık. Max krizi yaşamayan şirketlerin iç hatlardan neden uçaklarını çektiklerini açıklamasını bekliyorum, umarım regülatörler bu konuda düzenleme yapar"diyen İlker Aycı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suskunluğumuz edebimizden. X, Y, Z şirketlerinin iç hatlardan neden uçaklarını çektiğini bugün Meclis'in bile sorgulaması lazım. Filosunda hiç Max’i olmayan şirketlerin iç hatlarda birçok şehire uçmamasına biz şirket olarak sessiz kalamayız.

BU SEKTÖRÜN KARLILIĞI HER ZAMAN TEK HANELİDİR

Benim THY olarak bunu dile getirmem lazım. Anadolu’daki vatandaşlarımızın sorunlarını gidermesi açısından bu çok önemli bir durum. Şu anki tavan fiyat tek yönde iç hat için 450 lira. Giderlerimizin önemli bir bölümü dövizle olduğu için bu rakam 2020’de düşük kalabilir.

Bu sektörün karlılığı her zaman tek hanelidir. TL kazanıp yakıt, uçak alımı ve havalimanı giderlerini dövizle ödeyince bu karlılık da fazla yönetilebilir olmuyor."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.