Ayasofya önünde kriket oynadı…

İngiltere’den bisikleti ile yola çıkıp engelli çocuklar için yardım toplayarak Avusturalya’ya giden kriketçi Oli Brom’un yolu Sultanahmet’ten geçti. Fatih Belediyesi engelli gençlere yardım toplama amacıyla temsili olarak oynanan kriket maçına ev sahipliği yaptı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ayasofya önünde kriket oynadı…

Kriket sporu sevdalısı Oli Brom, 14 ay gibi kısa bir sürede, Londra-Avustralya arasında, 20 ülkeyi kapsayan 25 bin kilometrelik bisiklet turunda yolu Tarihi Yarımada’dan geçti.

Kriket sporunu tanıtmak ve engelli gençlere ışık olmak için yola düşen Brom, bu amaçla mesleğini bıraktı ve bisikletiyle dünyayı dolaşmaya başladı.

Gittiği ülkelerde temsili maçlar da yapan Oli Brom, Sultanahmet’te de arkadaşları ile buluşarak temsili bir maç yaptı.  Ayasofya önünde yedi kişilik bir ekiple yapılan maçta kale olarak plastik çöp konteynerleri kullanıldı. Zaman ve mekana bağlı kalmadan her yerde kriket oynanabileceğini göstermek istediğini belirten Oli Brom, tarihi atmosferin kendisini müthiş etkilediğini söyledi. Brom, “Gezimin en önemli ayaklarından biri bu tarihi atmosfer oldu. Dünyanın en büyük harikalarından bir tarafta Ayasofya, diğer tarafta Sultanahmet Camii çok heyecanlandım. İnanılmaz bir şey bu. Burada gösteri amacıyla kriket maçı yapmama müsaade eden Fatih Belediyesi yetkililerine teşekkür ederim.” dedi.     
 
Sponsorları sayesinde engelli çocuklara destek olan ve şu ana kadar 11 Avrupa ülkesini geçen Brom, turunun 68. gününde İstanbul’da olduğunu söyledi. Brom, Nevşehir Kapadokya bölgesi ziyareti sonrası Suriye, Lübnan, Mısır, Sudan ve Kenya’dan sonra deniz yolu ile Hindistan’a, Asya gezisi sonrası Avusturalya’ya geçmeyi planladığını söyledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.