Ayasofya'da 'Spagat'a soruşturma

İş kadını Leyla Alaton'un Ayasofya Müzesi'ne gece yarısı düzenlediği gezi, ziyaretçilerden birinin bale figürleri sergileyerek Ayasofya'nın manevi atmosferine saygısızlık ettiği gerekçesiyle tepki topladı.

05/01/2019 21:16
Ayasofya'da 'Spagat'a soruşturma

Gezi sırasında, bir ziyaretçinin Ayasofya içerisinde bale figürleri sergilemesi, soruşturma açılmasına neden oldu. İş kadını Leyla Alaton, 150 kişilik bir grupla, Ayasofya Müzesi'ne gece yarısı gezisi yaptı.

Yapılan gezi sırasında genç bir kadın, Ayasofta Müzesi'nin içinde bale dansı figürleri sergiledi. Ziyaretçiler de, görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaştı. 

İnceleme başlatıldı

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla da, Ayasofya'nın manevi hatırasına saygısızlık edildiği gerekçesiyle tepkiler oluştu. Geziyi düzenleyen Alaton'dan ise, henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Olay sonrası Ayasofya Müzesi'nin resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Tarafımızca konu hakkında gerekli incelemeler başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Bakan Ersoy ne dedi?

Katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy,  Ayasofya'nın manevi değeri yüksek bir yer olduğunu belirterek, "Ayasofya manevi değerleri yüksek ve turizme açık bir yer. Geniş değerlendirmek gerekiyor. Görüntüleri yapan arkadaşımın bilerek yanlış yaptığını zannetmiyorum" dedi.

Ayasofya Müzesi'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.