Avustralya'dan Türkiye'ye yemek turu...

Küba'dan Peru'ya, Hong Kong'dan Tayland'a dünya genelinde sayıları 8 bine ulaşan Türk restoranlarının mönüsü Anadolu'yu yeni bir turizmle alanıyla tanıştırdı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avustralya'dan Türkiye'ye yemek turu...

ürGüneş, tarih, din, spor, kültür derken şimdi moda yemek turizmi oldu. Küba'dan Peru'ya, Hong Kong'dan Tayland'a dünya genelinde sayıları 8 bine ulaşan Türk restoranlarının mönüsü Anadolu'yu yeni bir turizmle alanıyla tanıştırdı.

Avustralya'nın en büyük turizm şirketlerinden World Expeditions Group (WEG), yabancıları Türk mutfağına sokuyor. 1 Eylül'de İstanbul'dan başlayacak tur, 13 Temmuz'da Bodrum'da sona erecek. Uçak dışında toplam 4 bin sterline (yaklaşık 12 bin lira) mal olacak turistik gezide rehberliği ise Avustralya'nın en ünlü şeflerinden Somer Sivrioğlu yapacak.

TUR REHBERİ ÖDÜLLÜ ŞEF

Turizmde yedi şirketle hizmet veren WEG'in organizasyonunda rehberlik yapacak olan ödüllü aşçı Sivrioğlu, Avustralya televizyonlarında Somer'in Mutfağı (Somer's Kitchen) ve SBS Radio'da da Lezzete Yolculuk (Journey to Taste) adlı programlarıyla tanınıyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.