Avrupaya akan Çinlilerin peşindeyiz

Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Seyahat Komisyonu Çin’de tanıtım ve işbirliği atağına kalktı. Bu girişimden Türkiye de olumlu etkilenecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupaya akan Çinlilerin peşindeyiz

Pekin- Türkiye, Avrupa’da seyahat eden turistler arasında 2 bin Euroluk kişi başı harcama ile ilk sıraya çıkan Çinlilerin peşine düştü.

Pekin Kültür Turizm Müşaviri Yiğit, Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Seyahat Komisyonunun Çin’de tanıtım ve işbirliği atağına başladığını belirterek, bu girişimden Türkiyenin de son derece olumlu etkileneceğini kaydetti.

Çinlilerin Avrupa ile birlikte Türkiye’yi yakın dönemde keşfetmeye başlattığını belirten Yiğit, “sadece 10 yıldır kısıtlı turistik seyahat yapılmaya başlanan ülkeden 2011 yılında yurt dışına çıkan Çinli sayısı 57 milyona ulaşacak. Çin bu sayı ile dünyada en çok turist gönderen 4. ülke konumuda yer alıyor. Ayrıca Çinli turistler dünya genelinde kişi başı harcamada ise 2010'da yüzde 39 artışla ABD'yi geçerek 134,4 milyar dolar harcadı. Şu anda Çin’den yurtdışına çıkanların yüzde 24’ü Avrupa’yı tercih ediyor. 2020 yılında Avrupa’ya giden her 4 Çinliden birinin Çinli olacağı tahmin edilmekte dolayısıyla ETC bu tahminlerin gerçekleşmesini  hedefleyen bir proje başlattı. Biz de Türkiye olarak içindeyiz” dedi.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü verilerine göre Çin’in 2020 yılında dünya turizm sektöründe 1. sırayı alacağına dikkat çeken Yiğit, turist sayısındaki büyümenin dünyanın her bölgesinde pozitif fakat her bölge de eşit değil olmadığını, Çin'deki yüzde 14 olan büyümenin Amerika’da yüzde 6 ve Avrupa'da ise yüzde 0,3 olduğunu belirtti.

Çinli turistlerin Avrupa ülkelerinde en fazla alışveriş yapan 10 ülke arasına girdiğini ifade eden Pekin Kültür ve Tanıtma Müşaviri, “işte bu büyük pastadan daha fazla pay almak için Türkiye de, Avrupa Seyahat Komisyonu ETC ile birlikte Çin’de var olan etkinliğini daha da ileriye taşıyacak” dedi.

Avrupa Seyahat Komisyonu ETC, Çin’de Avrupa’nın tanıtımı  için ilk adımı attı. ETC Başkanı Petra Hedorfer Pekin’de Çinli acenta ve medya yöneticilerine seminer verdi.

ETC Başkanı Hedorfer, AB üyesi olmasa da Türkiye’nin ETC üyesi olduğunu belirterek, ETC şemsiyesi altında tanıtım ve işbirliği yapısının oluşturulacağını kaydetti.

Düzenlenen etkinliklere katılan Çin Kültür ve Tanıtma Müşaviri İlknur Yiğit, ETC’nin Çin’de faaliyet göstermeye başlamasının Türkiye’nin Çin pazarındaki konumunu daha da pekiştireceğini bildirdi.

Yiğit, ETC’nin Çin pazarına giriş yapması çok önemli bir gelişme. Artık Çin’de Avrupa ile ilgili tüm tanıtım projelerinde ETC’nin üyesi olarak Türkiye de yer alacak” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.