Avrupalı turist Türkiye'ye gelmek istiyor

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, "Türkiye dünyada çok önemli bir turizm ülkesi, özellikle Avrupa'da yaşayan misafirlerimiz başka bir yere gitmek istemiyor. Çok iyi yönetilen otellerimiz var. Hep birlikte bu dönemi en güçlü şekilde atlatacağız" dedi.

26/06/2020 10:09
Avrupalı turist Türkiye'ye gelmek istiyor

İç turizmde canlanmanın başladığını belirten Mete Vardar, Avrupalı turistin de Türkiye'ye gelmek istediğini söyledi. Vardar, "28 Mayıs itibarıyla oteller açılmaya başladı. Oteller tüm hazırlıklarını sosyal mesafe kuralına göre yapıyor. Birçok otel Güvenli Turizm Sertifikası aldı. İç turizm kriz zamanlarında çok daha önemli hale geliyor. Dış hat uçuşlarının başlaması ve Sağlık Bakanlığı'nın genekli müsadeleri vermesiyle turizm hareketlenecek.

1 Temmuz itibarıyla fiyatlarda ciddi yükselmeler olacak. Bu yüzden tüm misafirlerimiz, 30 Haziran'a kadar tatil planlarını yapsınlar. Yurtdışından gelen talep ve dolulukların artmasıyla fiyatlarda artış olacak. Oteller yüzde 50 kapasite ile hizmet verecek. Maliyetlerde belirli bir artış olabilir, ancak bu dönemde turizmciler için kârlılık hedefinden çok, iyi hizmet verme senesi olacak. Acenteler, otelciler, havayolu şirketleri hep birlikte hareket edeceğiz" diye konuştu.

15 gün öncesine göre rezervasyonlarda yüzde 100'e yakın artış var

15 gün öncesine göre rezervasyonlarda yüzde 100'e yakın artış olduğunu söyleyen Mete Vardar, "Devletimizin de katkılarıyla bu krizi en güçlü şekilde atlatan ülke olacağız. İki hafta öncesine kadar telefonlarımız iptal ve tarih değişikliğiyle ilgili çalıyordu, iki haftadır iptal talepleri tarih değişikliğine ve rezervasyon taleplerine döndü. 15 gün öncesine göre rezervasyonlarda neredeyse yüzde 100'e yakın artış var.

Haziranın belirli dönemine kadar açılmayan tesislerimizde yine misafirlerimizin istediği tarihe fiyat farksız kaydırmalar yapılıyor. Türkiye dünyada çok önemli bir turizm ülkesi, özellikle Avrupa'da yaşayan misafirlerimiz başka bir yere gitmek istemiyor. Çok iyi yönetilen otellerimiz var. Hep birlikte bu dönemi en güçlü şekilde atlatacağız" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.