Avrupa'ya uygulanan ABD'ye giriş yasağı kaldırılıyor

Beyaz Saray, aralarında Brezilya, İngiltere ve İrlanda ile 26 Avrupa Birliği üyesinin bulunduğu ülkelere yönelik uygulanan ABD'ye giriş yasağının kaldırılmasını planlıyor.

26/11/2020 11:34
Avrupa'ya uygulanan ABD'ye giriş yasağı kaldırılıyor

Euronews'te yer alan habere göre, Beş havayolu şirketi ile Amerikalı yetkililerin iddiasına göre söz konusu uygulama ABD vatandaşı olmayanları da kapsayacak.

Ancak yetkililer Washington'ın, Çin ile İran'a yönelik yasağı henüz kaldırmayı düşünmediğini belirtti.

Söz konusu plana Beyaz Saray koronavirüsle mücadele görev gücü üyeleri ve halk sağlığı yetkililerinin yanı sıra diğer federal kurumlar da destek verdi.

Bununla birlikte yetkililer, Başkan Donald Trump'ın nihai kararını henüz vermediğini dile getirdi. 

Beyaz Saray, İç Güvenlik Bakanlığı ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ise iddialara ilişkin yorum yapmadı.

Hükümet yetkililerinin giriş kısıtlamalarının artık anlamını yitirdiği yönünde görüş beyan ettiğine yer verilen Reuters'ın haberinde, kısıtlamaların kaldırılmasının, uluslararası seyahatlerin yüzde 70 oranında düştüğü bir ortamda ABD havayolları için büyük bir destek olacağını söylediği aktarıldı.

Diğer yandan Avrupa'da vaka sayılarının hayli yüksek seviyede seyretmesi nedeniyle Başkan Trump'ın yasağı kaldırmamayı tercih edebileceği de kaydedildi.

Kısıtlamanın kaldırılmamasına yönelik bir diğer sebebin ise, Schengen üyesi 26 ülkenin, ABD vatandaşlarına uygulanan giriş yasağını hemen kaldırmayacak olmasını da gösterildi.

Washington, Avrupa ülkelerine yönelik kısıtlamaları mart ayından beri uygularken, Brezilya mayıs ayında listeye eklendi.

ABD Başkanı Trump, ilk yasağı 31 Ocak'ta Çin'e, ardından şubat ayında İran'a uygulamaya başladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.