Avrupa turizmi kaynıyor, Türkiye'nin şansı artıyor...

Avrupa'da finansal sıkıntı yaşayan dev operatörlere Spanair ve Malev gibi havayolları da eklenince Avrupa turizmi kaynamaya başladı. Yurtdışındaki Türk acenteler ile havayolları ise bu dönemde atağa geçerek Türkiye'nin pastadan pay kapmasını sağlıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupa turizmi kaynıyor, Türkiye'nin şansı artıyor...

İngiltere ve Rusya'da ardı ardına batan tur operatörlerine İspanya'da iflas bayrağını çeken Spanair ve son olarak finansal olarak ayakta kalamayacağını açıklayan Macaristan havayolu Malev de da eklenince Avrupalı turizmciler kara kara düşünmeye başladı. İngiltere'de Thomas Cook gibi dev acentelerin finansal sıkıntıya düşmesinin ardından küçük acenteleri de zor duruma sokması üzerine danışmanlık şirketleri operatörleri iş modelleri değiştirmeleri üzerine uyarmaya başladı.

Danışmanlık şirketi KPMG, İngiltere'de 2012'nin başından bu yana 24 tur şirketinin iflas korumaya başvurduğunu açıklayarak turizm şirketlerini geleneksel iş modellerini değiştirmeleri konusunda uyardı. KPMG'nin İngiltere'de yaptığı araştırmaya göre geleneksel tur satma modellerinin yerini Avrupalı turistlerin kendi rezervasyonlarını yaptıklarını ve dinamik paket adı verilen kendi tur paketlerini oluşturdukları sistem alıyor. Avrupa'da değişen bu dengeler Türkiye'nin şansını artırıyor.
 
Türkiye Otelciler Federasyon Başkanı Osman Ayık, dinamik paketlemede bireysel turlar ön plana çıkacağından Türk operatörler ile havayolu şirketlerine büyük rol düşeceğini söyledi. Ayık, Avrupa'da tur operatörü üzerinden artan bireysel tur paketlerinde Türk bayraklı havayollarının artan yurtdışı uçuşlarının tanıtımdaki şansını artıracağını kaydetti.

 

'TÜRK OPERATÖRLER İYİ DURUMDA'...

Almanya, Hollanda ve Polonya'da tur operatörlüğü yapan Kayı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, yurtdışındaki her Türk acentenin ülkenin tanıtımını üstlendiğini söyledi. Görgülü, yurtdışındaki Türk tur operatörlerinin bugün yabancı operatörlerden daha iyi durumda olduğunu da söyleyerek Türkiye'nin tanıtımını yaptıklarını kaydetti. Yurtdışında acenteler batarken kendilerinin yüzde 25 büyüme hedefiyle 2012'ye girdiklerini de vurgulayan Görgülü, artık sadece seyahat acentesi ya da otel sahibi olarak ayakta kalmanın mümkün olmadığını belirtti. (Dilek Taş)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.