Avrupa kar altında, golfçü Belek'e koşuyor...

Antalya'nın Belek beldesindeki golf otelleri büyük ilgi görüyor ve yüzde 100 dolulukla çalışıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupa kar altında, golfçü Belek'e koşuyor...

Montgomerie Maxxroyal Golf Club Genel Müdürü Cahit Şahin, “Avrupalı turistin burayı tercih etmesinin bir nedeni de, kış aylarında kendi golf sahalarının kar altında kalmasıdır. Avrupa'da yağmur, çamur, soğuk var. Avrupalı kış aylarında golf zevkinden geri kalmak istemiyor, Akdeniz çanağındaki ülkelere gidiyor. Bunlardan biri de biziz. Biz golfte son 4-5 yılda çok popüler olduk” diye konuştu.

 

Cornelia Golf Club Genel Müdürü Ali Şahin, golfün, turizmin yüksek sezonu olmayan zamanlarda tercih edilmesi nedeniyle oldukça avantajlı olduğunu kaydetti. Bahar ve kış aylarının golf turizminin yüksek sezonu olduğuna işaret eden Şahin, “Oteller açısından bu çok büyük avantaj. Otellerin dolmasını sağlıyoruz” dedi.

 

Belek'teki golf sahası sayısının 16'ya yükseldiğine dikkati çeken Şahin, bu sahaların 10 farklı golf kulübüne ait olduğunu belirtti. Türkiye'nin 2008 yılında, Avrupa'nın en iyi golf destinasyonu ödülünü aldığını hatırlatan Şahin, “Bugünkü hizmet ve golf sahalarımızın kalitesi bizim nerede olduğumuzu gösteriyor” diye konuştu.

 

Golf sahalarının talebe cevap veremediğinin altını çizen Şahin, yeni golf sahalarına ihtiyaç olduğunu söyledi. Şahin, şunları kaydetti: “İnsanların, iklim ve hizmet kalitesi nedeniyle Türkiye'yi tercih etmelerinden dolayı bütün golf sahaları çok yoğun çalışıyor. En kısa sürede Belek ve çevresinde en az dört golf sahası daha yapılmalı. Bu yıl golf turizmi açısından çok iyi geçti. Belek bölgesindeki golf sahaları, yüzde 100'e yakın dolulukla çalışıyor. Yan sezonlarda da sahalar yüzde 80'ler oranında dolulukla çalıştı. Gelecek yıl çok daha iyi görünüyor. Bu yıla göre gelecek yıl yüzde 5-10 arasında artış olacak.”

 

Bu yıl Belek'e golf oynamak için yaklaşık 120 bin golfçü geldiğine değinen Şahin, gelecek yıl bu sayının 130-140 binlere çıkacağını bildirdi. Bundan daha fazla golfçünün gelemeyeceğine işaret eden Şahin, bunun nedenini yer olmaması olarak açıkladı. Şahin, “Golfçü sayısını artırmak istiyorsak Antalya bölgesine yeni golf sahaları yapılmalı” diye konuştu.

 

Şahin, bu dönemlerde bir otel odası 60-70 dolara satılırken, golfte bir oyunu 120 dolara sattıklarını kaydetti. Golfçünün 18 delikli bir sahada bir raunt oynadığını, yaptığı her harcamadan ücret talep edildiğini anlatan Şahin, büyük gelir getiren Avrupalı golfçülerin Belek'e yoğun ilgisine yeterli saha olmaması nedeniyle istenilen düzeyde cevap veremediklerini söyledi.

 

AVRUPA KAR ALTINDA, GOLFÇÜ BELEK'E KOŞUYOR...

 

Montgomerie Maxxroyal Golf Club Genel Müdürü Cahit Şahin de, müşterilerinin yüzde 50-60'ının, sahayı tasarlayan Colin Montgomerie adı için geldiğini, bir günde 130-140 oyuncu bulunabildiğini kaydetti. Şahin, şöyle konuştu:

 

“Avrupalı turistin burayı tercih etmesinin bir diğer nedeni ise kış aylarında kendi golf sahalarının kar altında kalmasıdır. Avrupa'da yağmur, çamur, soğuk var. Avrupalı kış aylarında golf zevkinden geri kalmak istemiyor, Akdeniz çanağındaki ülkelere gidiyor. Bunlardan biri de biziz. Biz golfte son 4-5 yılda çok popüler olduk.”

 

Geçen yıl dünyada turizmin kan kaybettiğini, ama golf turizminin yüzde 17 civarında büyüdüğünü anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Golf oynayanların sayısı bu yıl arttı. Bu yıl Belek'te toplam 510 bin raunt golf oynanacak. Bu da yaklaşık 125 bin kişiye denk geliyor. Yani bu yıl Belek bölgesine 125 bine yakın golfçü gelmiş olacak. Golf kış aylarında oynanıyor, ama yaz aylarında golf oynamak isteyenler de sabahın çok erken saatlerinde gelir golfünü oynar, öğleden sonra da denizine girer. Golf 12 ay oynanabiliyor ve golf Avrupalılar için bir yaşam biçimi. Golf oynayan hem ticaret yapıyor hem de rahatlıyor. Bu nedenle golf destinasyonları çok önemli.

 

Golfte yeni yatırımlar bekliyoruz. Golf Federasyonu bu konuda yatırımcının önünü açacak çalışmalar yapıyor. THY Antalya bölgesine Avrupa'dan direkt uçuşlarını artırmalı. İngiltere'de 2 milyona yakın golfçü var. Bu golfçülerin yüzde 15'ine yakını, golf oynamak için yılda iki kez yurt dışına çıkıyor. Eğer İngiltere'ye direkt uçuşlar olursa daha çok golfçü gelir. Direkt uçuş olursa İskandinav ülkelerinden de daha çok golfçü gelecektir.

İskandinav ülkeleri ile İngiltere bizim en büyük pazarlarımız. Rusya'dan da Antalya'ya direkt uçuş olmasında fayda var. Belek golfün cazibe merkezi oldu ve her yıl cazibemiz artıyor. Artık yeni sahalar arayacağız. İspanya'nın 300, Portekiz'in 100'e yakın golf sahası var, ama Türkiye'de 16 golf sahası bulunuyor. Antalya'da en az 15 tane daha golf sahası olmalı.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.