Avrupa genelinde Türkiye tatili öne çıkıyor... İngiltere ve Almanya'dan talep yüksek

2023 için 60 milyon turist, 56 Milyar Dolar turizm geliri hedefinin en büyük destekçisi olacak yaz sezonu için oteller açılış yapmaya başladı. Bu yıl da İngiltere ve Almanya talebi yüksek. Avrupa genelinde Türkiye’de tatil öne çıkıyor.

31/03/2023 14:14
Avrupa genelinde Türkiye tatili öne çıkıyor... İngiltere ve Almanya'dan talep yüksek

Türk turizmi 2023 yılı için 60 milyon turist, 56 Milyar Dolar turizm geliri hedefiyle yıla başladı. Bu hedefin şu ana kadar belirlenen rotada gittiğini yılın ilk 2 aylık verileri de gösteriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2023 yılı ilk 2 aylık turizm verilerine göre Türkiye’ye ocak ve şubat aylarında 3 milyon 876 bin 381 yabancı ziyaretçi geldi ve turizmde tüm zamanların en iyi ilk 2 aylık verisi kaydedildi.

Şimdi kıyı bölgelerde oteller yeni sezonu başlatıyor. Nisan ayı ortasına kadar otellerin açılışı devam edecek. Rezervasyonlardan gelen ilk veriler, İngiltere ve Almanya’nın yine yoğun bir talep oluşturduğunu gösteriyor. Avrupa başta olmak üzere kaynak ve farklı pazarlardan turist artışları var. 2022 yılında 46.3 Milyar Dolar turizm geliri ile rekor kıran Türkiye, toplam 51 milyon 387 bin 513 turist ağırlamıştı.

Deprem felaketleriyle sarsılan Türkiye’de turizmdeki tanıtım ve satışlara verilen ara 15 Mart itibarıyla akışına döndü. Turizmciler, bu süreçte rezervasyonlarda iptaller yaşanmadığını söyledi. 

15 milyonu geçecek

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Milliyet'ten Duygu Erdoğan imzalı haberde, yakın zamanda katıldıkları ITB Berlin Turizm Fuarı’ndan aldıkları dönüşlerle özellikle Antalya’nın çeşitli pazarlardan aldığı turist sayısının artacağını öngördüklerini söyledi.

2019 rekorlar yılında şehirde yaklaşık 16 milyon turist ağırlandığını hatırlatan Kavaloğlu, “Turist sayısının bu orana yakın, 15 milyonun üzerinde gerçekleşeceğini düşünüyoruz. 20 Mart’a kadar olan dönemi kıyasladığımızda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artışla ilerliyoruz. Sezon boyunca başta İngiltere ve Almanya olmak üzere Batı Avrupa ülkelerinden de talep artışı bekliyoruz” dedi.

"Doğu Avrupa’dan ciddi bir talep alacağımızı öngörüyoruz" 

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, turizmde yeni sezon için otellerin açılışlarının başladığını anlatırken, rezervasyonlarda yeni bir hareket başladığını ifade etti.

Nisan ayının biraz sıkıntılı geçebileceğini anlatan ve seçim sürecinin etkilerinden bahseden Sili, “Haziran itibarıyla ciddi bir sezon görülüyor. İngiltere pazarının yaptığı ciddi atak bu yıl da devam edecek. Kaynak pazarlarımızda Rusya’da elbette sorun devam ediyor, Ukrayna’dan geliş yok. Doğu Avrupa’dan ciddi bir talep alacağımızı öngörüyoruz” diye konuştu.

65 destinasyondan uçuş

Bölgeye geçen hafta pazar gününden itibaren uçuşların başladığını belirten Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, dünya genelinde 65 destinasyondan uçuş imkanı olduğunu söyledi.

Son dakika satışlarının bu yıl da etkisini göstereceğini anlatan Dengiz, “İptal yaşanmaması olumlu. Bölgede öncelikli hedefimiz 1 milyon turist. 1 milyon sayısını geçersek 1.5 milyona kolaylıkla ulaşabileceğimizi öngörüyoruz. Özellikle lüks segmentte yoğun ilgi var. İngiltere’den seyahat acenteleri ve havayolları kapasitelerini yüzde 25 artırdı” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.