Avrupa’nın en genci Pegasus, en yaşlısı Lufthansa....

İsviçreli havacılık danışmanlık ve araştırma şirketi CH-Aviation Nisan 2013 yılı itibariyle çektiği son-durum-fotoğrafını açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupa’nın en genci Pegasus, en yaşlısı Lufthansa....

Şirket, filoları 10 uçağı geçen, uluslararası yolcu taşımacılığı yapan ve Avrupa merkezli olan 87 düşük tarifeli (LCC) havayolu şirketini mercek altına aldı.

Pegasus havayolları Ryanair’i birincilikten indirdi. Buna göre 40 uçaklık bir filoya sahip İstanbul merkezli Türk Pegasus havayolu şirketi, Avrupa’nın en yeni filosuna sahip.

CH-Aviaton, Pegasus uçaklarının ortalama yaşının 0,9 yıl olduğunu açıkladı. Tanınmış en yakın rakibi olan Ryanair uçaklarının bile ortalama yaşı 4,6 yıl. Ancak İrlanda merkezli Ryanair filosunun 303 uçağa sahip olduğunu unutmamak lazım.

Düşük tarifeli havayolları piyasasında diğer dev bir aktör olan İngiltere merkezli Easyjet’in 190 uçağının ortalama yaşı ise 4,7 yıl olarak kayda geçti.

Yine de Ryanair ve Easyjet ancak 3. ve 4. sırayı paylaşıyorlar. Zira bizde daha az tanına Norveç merkezli 70 uçaklı ‘Norwegian’ havayollarının filosu 4,1 ortalama yaşa sahip.

En eski uçaklar Lufthansa’da...

Almanya’dan, bilinmeyen bir nedenle sadece Lufthansa’ya bağlı Germanwings havayolunu incelemeye alan şirket, bu havayolu filosunun ortalama yaşını 6,9 yıl olarak açıkladı. Bu durumda Avrupa’nın popüler LCC havayolları arasında en eski uçaklara sahip olan şirket Germanwings oluyor.

Yine de Germanwings listenin son sırasında değil. Daha az tanınan İngiltere merkezli Jet2 havayolu şirketinin uçakları ortalama 21,7 yaşında.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.