Avrupa’da satılık otel sayısında patlama...

Dünya’nın en büyük otel alım/satım aracı kurumlarından biri olan ASP Global Hotel Brokers, otel arayanların talebinde yüzde 350’lik bir artış olduğunu açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupa’da satılık otel sayısında patlama...

Otel piyasasında çok hareketli günler yaşanıyor. ASP Global Hotel Brokers'ın açıklamalarına göre, 2013’ün ilk yarısında satılan otellerin sayısında da yüzde 200’lük bir artış var. Diğer ünlü otel alım-satım aracı kurumları da benzer artışlar bildiriyor. Bu aracı kurumların beyanına göre, otelcilik sektörüne inanılmaz miktarlarda nakit para akmaya başladı.

Otel alım-satım aracı kurumları, “Böyle büyük bir patlamayı beklemiyorduk. Otel-emlak piyasası inanılmaz dinamik günler yaşıyor. Fiyatlar yakın gelecekte ne şekilde değişir kestiremiyoruz” yorumunu yapıyor.

ASP Global Hotel Brokers Başkanı Bodo Graf von Hardenberg’e göre olayın arkasında vergi cennetlerin ortadan kalkması yatıyor. Buna göre son aylarda AB, ABD ve bazı batılı ülkelerin öncülüğünde, ‘Vergi Cenneti’ olarak bilinen kimi ülkelerin uluslararası vergi denetimine tabi tutulması, çok büyük miktarlarda nakit paranın piyasada dolaşmasına sebep oldu. ‘Serseri kurşun’ gibi yönünü arayan bu çok büyük miktarlardaki para, Von Hardenberg’e göre özellikle otelcilik, gastronomi ve eğlence sektörlerini hedef aldı.

Son yasal düzenlemelerle vergi cennetlerinden nakit parasını kaçıranlar, otel piyasasını bu yüzden allak-bullak etti. Graf’a göre özellikle Almanya, İtalya, Avusturya ve diğer Avrupa ülkeleri ilgi sıralamasında ilk yerleri alıyor. Von Hardenberg, son 12 ayda sadece kendi şirketine otel veya lüks emlak alımı için her ay 24,000 ila 28.000 yeni talep geldiğini söylüyor.

Bodo Graf von Hardenberg, daha önceki yıllarda gelen taleplerin satışla gerçekleşme oranı yüzde 7’nin altındayken, bu oranın şimdi yüzde 17’lere çıktığına dikkat çekiyor. Uzmanlara göre otel-emlak piyasasındaki fiyatların artması beklenebilir. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.