Atlasjet, uçuş eğitim merkezi kuruyor...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Balkan Ülkeleriyle bölgesel işbirliği toplantısında bir sunum yapan Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy önemli açıklamalarda bulundu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Atlasjet, uçuş eğitim merkezi kuruyor...

Şirketin bugüne kadar Türkiye’de başardığı ilklerden bahseden Murat Ersoy, Atlasjet’in teknik bakımlar dahil birçok işi kendi bünyesinde yapabilen bir yapıya kavuşması için çalıştıklarını ifade etti. Ersoy, Atlantic isimli bir uçuş eğitim merkezi kuracaklarını açıkladı. 2011 yılında faaliyete başlayacaklarını belirten AtlasjetYönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, “Bu konuda hızlı bir çalışma yürütüyoruz. Bundan sonra kendi pilotumuzu kendimiz yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

OXFORD’LU HOCALAR GELECEK...

AirportHaber’in edindiği bilgilere göre; Atlasjet’in eğitim binasını dahi tuttuğu öğrenildi. Şirket merkezi İstanbul-Florya’da olacak ve ilk eğitimlerin 2011 yaz aylarında başlayacak.  Eğitimlerin kış aylarında ise güney bölgelerde yapılacağı belirtildi. Eğitim verecek öğretmenlerin ve eğitim programının anlaşma sağlanması halinde ünlü Oxford Üniversitesi’nden getirileceği, eğer anlaşma sağlanamazsa AnadoluÜniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ile görüşüleceği belirtildi.

Eğitimler, tek ve çift motorlu uçaklarla yapılacak. Pilot eğitimi vermek üzere 6 uçak alan Atlasjet1 yıl içerisinde eğitim uçağı sayısını 10’a çıkartacak. İlk yıl 80 pilot adayının mezun edilerek Atlasjet kokpitlerindeki yerini alması planlanıyor.

 

Uçuş okulunun tam teşekküllü olması planlanıyor. Okuldan mezun olan pilot adaylarının type eğitimlerininde aynı okulda barındırılacak simulatörlerle yapılması düşünülüyor.

Atlasjet’in bu hamlesi Türk Sivil Havacılıksektöründe çok konuşulacağa benziyor.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.