Atina kötü tanıtım kurbanı mı?

Yakın zamana kadar yabancı basında kendine tarihi yapıları ve keyifli yeme-içme kültürüyle yer bulan Atina artık neredeyse her hafta düzenlenen kemer sıkma politikaları karşıtı protestolarla anılıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Atina kötü tanıtım kurbanı mı?

Ekonomik darboğazın en sert yaşandığı Atina'nın kültür başkentinden kriz başkentine bu dönüşümü şehre gelen turist sayısını etkiledi. Yunanlılar ise, kötü tanıtım kurbanı olduğuklarını düşünüyor. 

Yunan Turizm Girişimcileri Birliği'nin (SETE) verilerine göre ağustos ayında Yunanistan'ın başkentine gelen turist sayısı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 10 düşüşle 358 bin 700'e geriledi. Ocak-Ağustos döneminde ise geçen seneye göre yüzde 13.5 düşüş yaşandı. Bu dönemde Atina'ya 1.8 milyon yabancı geldi.

Ülkedeki uluslararası havalimanlarına yapılan girişler incelenerek derlenen rapora göre Yunanistan'a gelen yabancı sayısı 8 ayda 8.5 milyona ulaştı. Ülke genelindeki düşüş ise yüzde 3'te kaldı. Yani ülke turizminde aslında bir kriz yaşanmıyor. Hatta Atina geçen seneki turist sayısı seviyesini korumuş olsaydı ülkeye gelen yabancı sayısında 10 binlik bir artış yaşanacaktı.

“DIŞARIDA YANLIŞ TANITILIYOR”...

Örneğin geçen seneye göre gelen yabancı sayısı Selanik'te yüzde 8, Mikanos'ta ise yüzde 6 artış kaydetti. Başkentte yaşanan bu durum doğal olarak öncelikle otelcileri etkiledi. (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.