ASAB‘ı bozulmuş olan seyahat acentesi sahiplerini ASAB’a davet ediyoruz!

TÜRSAB’ın alternatifi olarak ASAB’ı kuracaklarını söyleyen İzmir Mavi Tour sahibi, eski TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi, SAYD üyesi Murat Karabulut, yeni kanunun açtığı yoldan ilerleyecek tüm ASAB‘ı bozulmuş olan seyahat acentası sahiplerini, yeni kurulacak birliğe üye olmaya çağırdı.

26/01/2024 13:54
ASAB‘ı bozulmuş olan seyahat acentesi sahiplerini ASAB’a davet ediyoruz!

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından çalışması yapılan Revize Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu'nun, getirdiği bölünebilme ve bölünerek üreyebilme hakkı doğrultusunda, TÜRSAB’ın alternatifi olarak ASAB’ı kuracaklarını söyleyen Karabulut, yeni kanunun açtığı yoldan ilerleyecek tüm ASAB‘ı Bozulmuş olan Seyahat Acentesi sahiplerini yeni kurulacak birliğe üye yapmaya çağırdı.

Şimdiden yüzlerce acentacının kendilerine başvurduğunu açıklayan Murat Karabulut, memleketi İzmir Torbalı’da da çok destek görüyor. Home-ofis veya ortak ofiste çalışabilime hakkı sebebi ile, birçok acentacı için Torbalı cazibe merkezi haline gelmeye başladı.

TÜR'den rahatsız olanlara, 'TOR' önerisi

Bu arada, 'Mutlaka bir ofisim olsun' diyen seyahat acentesi sahiplerine de çözüm üreten yöre halkı, yeni kurulan sanayi sitesinin tüm seyahat acentalarına tahsis edilebileceğini söyledi. Böylece seyahat acentelerinin, meslek olarak tanımlanmayan işlerini icra ederken, bir taraftan da ‘TORNA ve TESFİYE‘ eğitimi alabilme fırsatını yakalayarak gerçek(!) bir meslek sahibi olmalarının önü açılmış olacak.

Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kaldırılması yönünde çalışma yapılan TÜRSAB’ın içindeki 'TÜRKİYE' kısaltması ile ilgili de öneri getiren yöre halkı, rahatsız edici olduğu düşünülen‚ ‘TÜR‘ kısaltması yerine, Torbalı’nın ‘TOR‘ kısaltmasının kullanılabileceğini, Torbalı Seyahat Acentaları Birliği yani TORSAB’ın daha rahat okunur, içinde TÜRKİYE olmayınca daha rahat anlaşılır olduğunu öne sürüyorlar.

"ASAB’ımızı bozmayacaklarını düşünüyoruz"

ASAB mı? TORSAB mı? konusu ile ilgili kararı ise, yapacakları başvuru neticesinde Bakanlığın kararı olduğunu belirten Murat Karabulut, "Bakanlığın ilk düşündükleri gibi karar vereceğini yani ASAB’ımızı bozmayacaklarını düşünüyoruz" dedi.

Bu arada, Karabulut; bu kadar işin içine bir iş daha kıstırdığını, Kısık Sanayi sitesindeki Koltukçu Ramazan’a ASAB’a yakışır bir koltuk siparişi verdiğini de belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.