Artık bir otelin geri dönüşü 25 yılı buluyor

Türkiye’nin turizmdeki potansiyelini hala yeterince kullanamadığını söyleyen Sianji Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, “Yatırımcılar olarak turizmi daha alternatif modellerle sürdürmemiz ve 12 aya yaymamız gerekiyor” dedi.

13/04/2019 12:12
Artık bir otelin geri dönüşü 25 yılı buluyor

Türkiye’deki turizm yatırımlarının 5 yıldızlı otellerde yoğunlaştığını ve bu durumun işletme sorunları yarattığını ifade eden Sianji Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, “Yıllar önce yatırımların geri dönüşü 7 yıldı. Şimdi bu süre 25 yılı aşmaya başladı. Yapılan yatırımların tamamı 5 yıldızlı otel ve hepsi aynı tarzda hizmet veriyor. Bu ortamda sürdürülebilir bir işletme mümkün değil. Kriz döneminde alternatif modellerin ne kadar önemli olduğunu gördük.

Biz şimdi daha uzun süre turizm faaliyeti yapmak ve bu faaliyetlerden maksimum gelir sağlamak için yeni bir modele geçiş yapıyoruz. Kuracağımız otel zincirleri ile Türkiye’nin her bölgesinde 12 ay boyunca lokasyona uygun turizm işletmesi yapacağız. Bunların içinde 3 yıldızlı ekonomik ve kaliteli şehir otelleri, rezidans işletmeleri, detoks turizmi ve alkol kullanmayıp beslenmesine dikkat edenlere yönelik hizmet veren konseptler oluşturduk. Yatırımcıların bu konseptlere ilgisi çok yüksek” diye konuştu.

YURTDIŞINA AÇILACAK

Dünyada sağlık turizminin 1.2 Milyar Dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaştığını söyleyen Çakır, Hürriyet'te yer alan haberde, “Turizmde alternatif modeller içerisinde detoks hizmeti veren oteller öne çıkmaya başladı. Biz Bodrum’da başladığımız bu hizmeti Anadolu’nun farklı noktalarına taşıyacağız. Bunun yanında tamamen sağlıklı yaşam konseptini benimseyen sigara ve alkol kullanmayanlara yönelik tasarladığımız DryHotels için yurtdışından ciddi talepler almaya başladık.

Fransız ve Mısırlı yatırımcılar bu konsepti kendileri uygulamak istiyor. Bu ayrıca sadece yüksek sezonda değil kışın da otellin yüksek fiyatlardan oda satmasını sağlayacak bir model. Bu şekilde bir konaklama modelini hem ülkemize kazandıracağız hem de yurt dışında farklı lokasyonlarda hizmet vereceğiz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.