Artankara Uluslararası Sanat Fuar’ında ‘Sanatçıların Bayramı’…

Soğuk bir Ankara gününde, ATİS Fuarcılık tarafından organize edilen 8. Çağdaş Sanat Fuarı’nda, sanatçıların eserleriyle yarattıkları sıcak atmosferde, dışardaki kar soğuğunu unuttuğum gibi, sanatçıların heyecan ve coşkusunun yarattığı bayram havasını yaşadım.

Adil Çulhaoğlu Adil Çulhaoğlu 11/03/2022 12:33
Artankara Uluslararası Sanat Fuar’ında ‘Sanatçıların Bayramı’…

Ankara’da yıllardır çeşitli ülkelerden sanatçılar ile ülkemizin sanatçılarını buluşturan ARTANKARA Çağdaş Sanat Fuarının 8.cisinde, 10 Mart 2022 tarihinde 20 ülke ile ülkemizin sanatçılarından oluşan 1100 sanatçıyı ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayının salonlarında bir araya getirmiş.

Salonlarda, 100’ün üzerindeki katılımcının kurduğu standlarda sanatçıların 4000’in üzerinde eserinin sergilenirken, Ankaralı ve ülkemizin çeşitli sanat severlerin ilgisi büyüktü. Eserlerini sergileyen sanatçıların heyecanı ile sanatseverlerin ilgisi, yapılan sanat sohbetleri klasik fuar görüntüsünden çıkarmış, bayram yerine dönüştürmüş gibiydi.

Ressamlar yağlı boya, sulu boya tabloları, heykeltıraşlar çeşitli malzemelerden yarattıkları büyüklü küçüklü heykelleri ile sanatçılar sanat severlerin karşısına çıkarken, müzisyenler seslendirdikleri parçalarla ziyaretçilere, dışarıdaki karlı, soğuk havayı unutturup sanatın sıcaklığını yaşatıyorlardı.

Katılımcılar arasında, Galeriler, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya belediyesi, Fethiye belediyesi sanat merkezleri, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakülteleri, Ankara Devler Resim Heykel Müzesi gibi kuruluşların yanında, Haydar Ekinek Sanat Köyü Derneği ile Ankara Dış kapı Hastanesi Sanat Atölyesi dikkatimi çekiyordu.

Ziyaretçiler, usta sanatçıların yer aldığı stantlardaki eserlerin karşısında geçirdikleri zaman fazla oluyordu. Sanata yeni adım atan, kendilerini amatör olarak nitelendiren amatör sanatçılar, ustaların ve sanatseverlerin yorumlarıyla ustalaşma heyecanlarının arttığı gözlemledim.

Çeşitli meslek gruplarından gelme sanatçılar arasında, doktor, hemşire, teknisyen, sekreter gibi sağlık çalışanlarının açtığı Dış Kapı Hastanesi Sanat Atölyesi’nin standına gösterilen sanatseverlerin ilgisi daha farklıydı. Şifa dağıtanların tabloları karşısında sohbet eden sanatseverlerin bir süre sonra sağlık sorunlarından da söz etmeye başlamaları sağlıkçıları gülümsetiyordu.

Konferans salonunda, sanatın çeşitli dalları, koleksiyonculuk, yaşamdaki etkileri gibi konuların ele alındığı toplantıların düzenlendiği fuarın ilk gününde gösterilen ilgiden memnun olan katılımcılarla yaptığım sohbette, fuarın son günü 13 Mart 2022 akşamına kadar, ilginin artacağı, satışların umulandan olacağını ifade ediyorlardı.

Salonlardan çıkınca, Ankara’nın meşhur ayazının ile yüz yüze gelsem de, içerdeki sanatın yaydığı sıcak atmosfer sayesinde, soğuğu bir süre hissetmediğimi fark ettim.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.