ARO Başkanı Yalçınkaya: Tüm sorumlular cezasını çekmeli

İçlerinde 32 turist rehberinin de olduğu 72 kişiye mezar olan Grand İsias Otel davasını takip etmek için Adıyaman’a giden ARO Başkanı Mustafa Yalçın Yalçınkaya, “Dava 26 Nisan’a ertelendi. Tüm sorumluların cezasını çekmesini istiyoruz” dedi.

10/01/2024 12:43
ARO Başkanı Yalçınkaya: Tüm sorumlular cezasını çekmeli

İçlerinde 32 turist rehberinin de olduğu 72 kişiye mezar olan Grand İsias Otel davasını takip etmek için Adıyaman’a giden Rehberler Odası Başkanı Mustafa Yalçın Yalçınkaya, davanın 26 Nisan’a ertelenmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Depremde kaybettikleri meslektaşları için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Başkan Yalçınkaya, otel sahibinin tüm suçlamaları üzerine alarak diğer sorumluları korumaya çalıştığını vurgularken yakın zamanda farklı davaların da açılabileceğini söyledi.

APARTMANI OTELE ÇEVİRMİŞLER

Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda sanıkların kusurlu olduğuna dair belgenin de mahkemeye sunulduğunu söyleyen Antalya Rehberler Odası Başkanı Mustafa Yalçın Yalçınkaya, meslek odalarının davaya dâhil olma isteğinin mahkeme heyeti tarafından kabul edilmediği belirterek, “Meslektaşlarımızın kaybı karşısında susmayacağız ve onların anısını yaşatmak için hukuki sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Otel sahibinin tüm suçlamaları üzerine alarak diğer sorumluları korumaya çalıştığını söyleyen Başkan Yalçınkaya, Antalya Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş'in haberine göre, “Davaya katılım çok yoğun olması sebebiyle ifadeleri almak 4. güne kadar uzadı. Bölge sakinlerinden aldığımız bilgilere göre de; Otel sahibi Ahmet Bozkurt, maddi kaygı gerekçeleriyle otel inşaatı önce apartman diye başlıyor, İnşaat bittikten sonrada apartmandan tekrar otel konseptine dönüyor.

Bina güvenliği için mesken ve ticari yapılar için farklı şartlar ve mevzuatlar olmasına rağmen ekonomik rant elde etmek adına böyle bir yolu seçmenin acı sonucunu maalesef 72 canımızı kaybederek yaşadık. Bozkurt, tüm suçlamaları üzerine alarak diğer sorumluları korumaya çalışıyor. İleri yaşta ve kanser hastası olması sebebiyle bütün suçu üzerine alarak aslında dava kapansın istiyor” dedi.

"SADECE OTEL SAHİBİ DEĞİL, TÜM SORUMLULAR HESAP VERMELİ"

Davada otel sahibinin tek başına sorumlu tutulmaması gerektiğini söyleyen Yalçınkaya, adaletin tesis edilmesi için tüm sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Davanın hem Kıbrıs hem de Türkiye ayağına dikkat çeken Başkan Yalçınkaya, “Depremin üzerinden 1 yıl geçmiş olsa da yakınlarını kaybeden insanların acıları hala ilk günkü gibi sıcak. Evlatlarını kaybeden Kıbrıslı acılı aileler, çocuklarının anılarını yaşatabilmek için Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ni kurdular.

Davadaki ilk talepleri ise otel sahibinin de davaya katılması ve gözlerinin içine bakmasıydı. Türkiye ayağında ise özellikle 32 meslektaşımız dâhil olmak üzere 37 kişinin hakkı için meslek odamız ve diğer odalarla birlikte sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi. Yalçınkaya, ilerleyen günlerde yakınlarını kaybeden kişiler tarafından başta belediye olmak üzere diğer yetkili kamu kurum ve kişilerine de dava açılabileceğini belirterek olası davaları işaret etti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.