Arkan Kerim: Yeni turizm sezonundan umutluyuz ve başarılı olacağız

Kuzey Makedonya Ticaret Odaları Birliği bünyesindeki Seyahat Acenteleri, Oteller, Yolcu Taşıyıcıları ve Restoranlar Odası Başkanı Turizmi Tanıtma ve Destekleme Kurumu Başkanı, Generalturist Köklü Seyahat Acentası ve Üsküp’te bulunan G Hotels’in Yönetim Kurulu Başkanı Arkan Kerim, Kuzey Makedonya turizmini Turizm Aktüel'e anlattı.

31/03/2023 13:55
Arkan Kerim: Yeni turizm sezonundan umutluyuz ve başarılı olacağız

Yıllar boyunca Makedonya'da turizm inşa eden tüm deneyimli turizmciler, profesyonel ve bilim camiası, başkanlığını yaptığım oda, turizm çalışanları, tur rehberleri ve daha birçokları ile birlikte, çalışmamız ve tecrübemizle elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

2023 turizm sezonuna yönelik görüş ve beklentilerinizi alabilir miyiz?

2023 turizm sezonundan çok ümitliyiz ve çok başarılı olacağına dair şüphemiz yoktur. İyi hazırlandık ve güzel tanıtım yapıldı. Geçen yıl hedefleri belirledik ve umarım, sorunsuz başarılı bir turizm sezonu yaşayacağız.

2023 turizm sezonuna Kuzey Makedonya bölgesi ne kadar hazır? Ne gibi tanıtım ve aktivitelerde bulunuyorsunuz?

2023 yılı turizm sezonu için Kuzey Makedonya bölgesi hazır durumda ve de bizim bölgemiz için yeni hedefler belirledik ve önde gelen hedeflerimiz şu şekilde: Makedonya turizminde büyümenin %15-20 oranında devam etmesi. Makedonya ekonomisine turizmden 500 milyon doları aşan giriş. 2025 yılına kadar sektörün tamamen dijitalleşmesi. Bölge genelinde turist tabelaları. Tanıtım için uluslararası kampanya, 2023 yılında Makedonya turist potansiyelleri. Makedonya'daki 50 kırsal köy için 50 turist hikayesi projesinin başlangıcı. İnanç turizminin geliştirilmesi. 2024'te turizm sektörüyle yeni bir sübvansiyon modelinin oluşturulması. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 yılı destinasyonun turistik markalaşması. 2024'te destinasyonun daha iyi yönetilmesi için dört Destinasyon Yönetim Organizasyonunun - DMO'nun oluşturulması. Turizm ve konaklama sektöründeki insan kaynaklarının güçlendirilmesi.

Yıllar boyunca Makedonya'da turizm inşa eden tüm deneyimli turizmciler, profesyonel ve bilim camiası, başkanlığını yaptığım oda, turizm çalışanları, tur rehberleri ve daha birçokları ile birlikte, çalışmamız ve tecrübemizle elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Kuzey Makedonya’yı diğer balkan ülkelerinde ayıran ne gibi farklılıklar bardır? Neden Kuzey Makedonya?

Arnavutluk, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan sınırları içinde olan ve denize kıyısı bulunmayan Makedonya, eşsiz bir doğaya sahip. Onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan Kuzey Makedonya, özellikle Roma ve Osmanlı İmparatorluğu'nun etkisinde kalmış bir ülke. Gezilecek yerler arasında Üsküp, Ohri, Struga, Bitola (Manastır), Tetova (Kalkandelen), Kumanova ve Pirlepe şehirleri bulunuyor.

Gezilecek yerler arasında en popüler rotalardan biri olan Üsküp, Vardar Nehri’nin iki kıyısına kurulmuş bir şehir. Üsküp’te gezilecek yerler arasında Makedonya Meydanı, Taş Köprü, Eski Çarşı, Rahibe Terasa Evi (Mother Teresa House), St. Kliment Kilisesi var. Eski Çarşı’daki Üsküp Kalesi’nden şehri Vardar Nehri’ni gün batımı izlemek oldukça keyifli. Üsküp yakınlarında, günübirlik gidebileceğiniz Matka Kanyonu’nda ise fotoğraf çekmeye doyamayacaksınız.

Ohri Gölü kıyısına kurulmuş, şirin ve küçük bir şehir Ohri. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde de yer alan Ohri, ülkenin gözbebeği. Baba Dağı’nın eteklerinde yer alan Manastır içinden Dragor Nehri akıyor. Bu nedenle Manastır aynı zamanda doğal güzellikleri de içinde barındıran bir kent. Manastır aynı zamanda Atatürk’ün askeri liseyi okumak için geldiği yer.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.