Arkan Kerim: Dünyanın en iyi otelleri Antalya’da

Kuzey Makedonya Ticaret Odaları Birliği bünyesindeki Seyahat Acenteleri, Oteller, Yolcu Taşıyıcıları ve Restoranlar Odası Başkanı Turizmi Tanıtma ve Destekleme Kurumu Başkanı, Generalturist Köklü Seyahat Acentası ve Üsküp’te bulunan G Hotels’in Yönetim Kurulu Başkanı Arkan Kerim, Kuzey Makedonya turizmini ve yönetici olduğu oteli, Turizm Aktüel’e anlattı.

01/12/2022 12:17
Arkan Kerim: Dünyanın en iyi otelleri Antalya’da

Öncelikle Kuzey Makedonya’da bu yıl turizm sezonunu nasıl geçiyor, sizden öğrenebilir miyiz?

Kuzey Makedonya’da turizm sezonu çok iyi gidiyor. Sektör eskisi gibi tekrar canlandı. Incoming ve outgoing olarak ciddi bir kıpırdanma başladı. Kuzey Makedonya’ya ilk 9 ayda 275 bin yabancı turist ve 212 bin yerli turist olmak üzere, toplam 500 bin turist sayısına ulaştı.

Ocak-Aralık arasını kapsayan 12 aylık dönemde tahmini 1 milyon turist sayısına ulaşılacak gibi görünüyor. Kuzey Makedonya’da pandemi dolayısıyla otellerin yüzde 30’u kapandı.

Şu anda otel sayısı yüzde 30 daha az. Otele inanılmaz ihtiyaç var. Yeni otellerin açılması kaçınılmaz. Ayrıca pandemi ile birlikte, personel sıkıntısı yaşıyoruz. Otellerimize acil personel arıyoruz. Bu yüzden 5 bine yakın personel ihtiyacımız için hükümete talepte bulunduk. Bu talebimiz Balkanlarda inanılmaz ilgi ile karşılandı ve tüm otelcilerden destek gördük.

Sahibi bulunduğunuz G Hotels’i anlatır mısınız?

G Hotels, Üsküp şehir merkezinde sakin bir bölgede yer alan 4 yıldızlı bir otel. Olağanüstü hizmeti ve elverişli konumu nedeniyle, özellikle iş seyahatinde olanlar arasında popüler olan bir oteliz. Otelimiz, ünlü restorantların bulunduğu Boemska Caddesi’ne sadece 2 dakikalık ve şehirdeki ana iş merkezine 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor.

G Hotels’te, en yüksek standartlara göre donatılmış, harika bir şekilde döşenmiş, tamamen ses geçirmez ve merkezi klimalı 23 odaya yer alıyor. Odalardan ikisi lüks junior süit.

Otelimizde açık büfe kahvaltı sunan bir kahvaltı restoranımız bulunuyor. Özellikle kahvaltıda misafirlerimize sunduğumuz bölgemizin yöresel börekleri, simitler, poğaçalar, ayvarlar ve yöresel peynirler ile iddialı, farklı ve zengin içerikli bir kahvaltı sunuyoruz.

Kuzey Makedonya’ya gelecek misafirlerimiz ülkemizde doğal yemeklerinin yanında, yöresel şarapları da tadabilir. Ayrıca, tarihi hanları, kiliseleri, köprüleri ve Roma döneminden kalma eserleri görebilir, güzel vakit geçirebilir.

G Hotels ilk ödülünü de aldı sanırım?

Evet, otelimiz Balkan Turizm Sanayi Ödülleri kapsamında ‘Balkanlar'ın en dostane oteli’ ödülüne layık görüldü. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen ödül töreninde ödüller sahiplerine takdim edildi.

Makedonya’da çalışma fikri nasıl doğdu?

Kuzey Makedonya’nın turizm camiası, bu göreve gelmem için davette bulundu. Ben de bu daveti kabul ederek, göreve başladım. AB ile köprü oluşturma için davet ettiler. Turizm ile ilgili eski ilişkileri normalleştirdim. AB’den fon yardımı için girişimlerde bulundum. Bunun için Türkiye’de çok tecrübeli bir kadro ile çalışmalar yürütüyorum. Hedefimiz tüm balkan ülkelerinin başkentlerinde, G Hotels zincirini büyütmek.

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum: Dünyanın en iyi otellerinin Las Vegas’ta olduğunu söylerler. Ben bizzat kendim Las Vegas’a gittim. Birçok otelde konaklama şansı buldum. Ama, dünyanın en iyi otelleri Antalya’da bulunuyor. Antalya dünya turizminin başkentidir.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.