Argos in Cappadocia’ya “En İyi Kültürel Miras Oteli” ödülü

Argos in Cappadocia, World Travel Awards, tarafından, ‘Türkiye’nin En İyi Kültürel Miras Oteli’ ödülüne üst üste üçüncü kez layık görüldü.

12/06/2019 11:27
Argos in Cappadocia’ya “En İyi Kültürel Miras Oteli” ödülü

Turizm dünyasının ‘Oscar Ödülleri’ olarak anılan ve sonuçları küresel ölçekte etki uyandıran World Travel Awards, bu yıl Portekiz’in Madeira kentinde düzenlenen gala töreni ile sahiplerini buldu. Belmond Reid’s Palace’da 8 Haziran gecesi düzenlenen ödül töreninde argos in Cappadocia, ‘Türkiye’nin En İyi Kültürel Miras Oteli’ ödülüne üst üste üçüncü kez layık görüldü.

Argos in Cappadocia, Eski Uçhisar Köyü’nü ve yaklaşık iki bin yıllık bir manastır yerleşkesini 23 yıldır devam eden özenli bir restorasyon çalışmasıyla hayata döndüren, küresel çapta lüks konaklama hizmetinin ötesinde doğayı, tarihi ve yerel kültürü koruyup sürdürmedeki başarısıyla da yıllardır turizm dünyasının en değerli ödüllerini Türkiye’ye ve Kapadokya’ya getiriyor.

“İçinden köy geçen otel”, 2017 ve 2018'de de aynı ödülü kazandı

“İçinden köy geçen otel” olarak tanımlan Argos in Cappadocia, konuklarına klasik bir turizm mekanının çok ötesinde bir deneyim yaşatıyor. 2000 yıllık keşişlerin ve rahiplerin barındığı manastır yerleşkesi İpek Yolu üzerinde deve kervanlarının konakladığı, bir zamanlar kervansaray olarak kullanılan, sonrasında beziryağının üretildiği bir mekân olan tarihi yapı Bezirhane, olağanüstü akustiği ve iki dev kubbesiyle alışılmışın dışında konseptlerle gerçekleştirilen toplantı, davet ve düğünlere, konser ve performanslara ev sahipliği yapıyor.

Antik köyde devam eden restorasyonlar sürecinde ortaya çıkarılan ve bugün kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Müze Salon ise zemininde yüzyıllara dayalı ve toprak altında kalmış olması nedeniyle çok iyi korunmuş bir ‘tarihi bezirhane’nin değirmen yataklarını ve katır kanallarını sergiliyor. Argos in Cappadocia’nın hayata döndürdüğü tarihi mekânlarından bir diğeri, binlerce yıl önce bir ibadethane olarak keşişleri barındıran, zaman içinde yerel halk tarafından farklı amaçlarla kullanılan Şapel de bugün Türkiye’nin en etkileyici etkinlik mekânlarından bir tanesi olarak gösteriliyor.

Geleneksel, doğal ve lüksün en zarif ve bilinçli birlikteliğinin uygulandığı Argos in Cappadocia, kendi bağlarındaki üzümlerden ürettiği şarapları ve bünyesindeki SEKİ Restaurant ile de pek çok uluslararası ödülün sahibi. 1994’ten bu yana seyahat ve turizm endüstrisinin tüm alanlarındaki başarılı kurumların ödüllendirildiği World Travel Awards, seyahat profesyonelleri ve seçkin tüketicilerin oylamalarıyla belirleniyor. Argos in Cappadocia, 2017 ve 2018 World Travel Awards kapsamında da aynı ödülle onurlandırılmıştı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.