Arap Baharı, İngilizleri fena korkuttu...

Türkiye'yi tercih eden İngilizler, Arap baharından ürküyor. İngilizlerin 2012 yılı rezervasyonlarında yüzde 11 düşüş var.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Arap Baharı, İngilizleri fena korkuttu...

Ortadoğu'daki ülke rejimlerinde son bir yılda yaşanan değişiklikler, Türk turizmini olumsuz etkilemeye başladı. Bunun ilk işareti, Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nden geldi. Müşavirliğin İngiltere Pazar Raporu'nda, 2005'te yetişkin İngiliz nüfusun yüzde 19'inin Türkiye'yi ziyaret ettiği; bu rakamın, 2010 yılında yüzde 31 olarak gerçekleştiği belirtiliyor.

2011 yılının ilk sekiz ayında Türkiye'ye gelen İngiliz turist sayısı yüzde 5 azaldığı belirtiliyor. Mevcut 5 aylık 2012 yaz rezervasyonlarının bir önceki döneme göre yüzde 11 düştüğünün altı çiziliyor. Raporda bu durumun en önemli nedenlerinden biri olarak Arap Baharı gösteriliyor ve etkisi şöyle açıklanıyor: Tunus, Mısır, Libya ve Suriye'de yaşanan politik sorunlar tüketiciyi endişeye sevk etti. Tüketici tarafından Türkiye'de de benzer toplumsal olayların ortaya çıkacabileceği yönündeki yersiz endişe rezervasyonları daha da yavaşlatmıştır.'

 

Ortalama tatil fiyatı 3 yılda yüzde 30 arttı

Raporda, İngiltere ekonomisi tarihinin en büyük yavaşlama dönemlerinden birini yaşadığı, Türkiye'de ortalama tatil fiyatlarının 2007'de 370 sterlin iken, 2010'da 502 sterline çıktığı ifade edilirken, 'Son üç yılda sürekli pazar payı kaybeden rakip ülkeler 2011 yılında çıkışa geçmiştir. İspanya ve Yunanistan gibi yakın rakip ülkelerdeki ortalama fiyat artışı Türkiye'nin fiyat artışının neredeyse yarısı kadardır' denildi. (Volkan Yanardağ-Akşam)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.