Aquaworld Belek’e çevre ödülü

Antalya’nın gözde turizm merkezi Belek’in dikkat çeken tesislerinden Aquaworld Belek, çevreye verdiği önemi aldığı ödüllerle gözler önüne serdi. Tesis, “Mavi Bayrak” ve “Yeşil Anahtar” ödüllerini müzesine ekledi.

01/07/2022 12:12
Aquaworld Belek’e çevre ödülü

MP Hotels’in Antalya’daki temsilcisi Aquaworld Belek, çevreye ve doğaya gösterdiği saygıyı aldığı önlemler ve uygulamalar ile de gösteriyor. Açıldığı günden bu yana çevreye gösterdiği hassas ilgi ve çalışmalar ile hem çevrecilerin hem de otelde konaklayan misafirlerin beğenisini toplayan Aquaworld Belek, çevreye gösterdiği özeni aldığı iki ödül ile taçlandırdı.

Aquaworld Belek ilk olarak Uluslararası Foundation for Education’a (FEE) bağlı olarak çalışan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından her yıl Türkiye’deki 531 Mavi Bayraklı plajlar arasında, yıl içerisinde yaptığı çalışmalarla “En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri” yapan otel, marina ve plajlara verilen ödülü ikinci kez almayı başardı. 2022 Yılı Oteller Dalında Mavi Bayrak Ödülü, Aquaworld Belek Genel Müdürü Cüneyt Kuru teslim aldı.

Aquaworld Belek, Mavi Bayrak ödülünün ardından Yeşil Anahtar ödülünün de sahibi oldu. Elektrik ve su tasarrufu başta olmak üzere çevre yönetimi konularında tüm kriterleri tamamlayan tesis, Uluslararası Foundation for Edication’na (FEE) bağlı olarak çalışan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) bünyesinde 2011 yılından bu yana Yeşil Anahtar kriterlerini tamamlayan otellere verilen Yeşil Anahtar Ödülü ve Bayrağı’nı almaya hak kazandı. Aquaworld Belek’in Yeşil Anahtar ve Bayrağı Ödülü’nü Genel Müdür Cüneyt Kuru teslim aldı.

Aldıkları iki ödülün Aquaworld Belek’in çevreye ve sürdürülebilirliğe gösterdiği önemi gözler önüne serdiğini söyleyen Aquaworld Belek Genel Müdürü Cüneyt Kuru, “Almaya hak kazandığımız Mavi Bayrak ve Yeşil Anahtar ödülleri için çok önemli kriterleri tamamlamak gerekiyor. Amacımız ödül almak değil çevreye ve sürdürülebilirliği katkı sunmaktı. Turizm, bilinçli yapılmadığı zaman çevreye ve doğaya çok ciddi kalıcı zararlar verebilir. Bunun bilincinde olduğumuz ve sürdürülebilirlik için tesis olarak alınabilecek tüm önlemleri aldık. Geleceğe temiz ve korunmuş bir çevre bırakmak hepimizin görevidir” diye konuştu.

2015 yılında FTI Grubu tarafından kurulan Meeting Point Hotels, 8 ülkede 14.000'den fazla odası ve 60'den fazla tesisi ile ile dört farklı markası bulunan uluslararası bir otel zinciri. MP Hotels çatısı altında LABRANDA Hotels & Resorts, DESIGN PLUS Hotels, KAIRABA Hotels & Resorts, Lemon & Soul Hotels gibi alt markalar bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.