Aqua Fantasy Hotel&Waterpark, Dünyanın En İyi Su Parklı Oteli...

Geçen yıl, su parklı otellerin sınıflandırıldığı “Splash” kategorisinde Dünyanın en iyi su parklı oteli seçilen Aqua Fantasy, aynı ödüle bu yıl da ulaşarak, turizmin uluslararası klasmanında Türkiye’nin gururu oldu. Aqua Fantasy’e ödülü İngiltere’de düzenlenen törenle verildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Aqua Fantasy Hotel&Waterpark, Dünyanın En İyi Su Parklı Oteli...

Aynı zamanda Avrupa'nın en büyük su parklı oteli ünvanını da elinde bulunduran Kuşadası-Selçuk sınırındaki Aqua Fantasy Hotel&Waterpark, iki yıldır üst üste Dünyanın en iyi su parklı oteli seçiliyor..

 

Değerlendirme nasıl yapıldı?

Aqua Fantasy’i dünya birinciliğine taşıyan değerlendirme, dünyanın en büyük turizm acentalarından birisi olan TUI’nin müşteri memnuniyetini belgeleyen anketleri ile yapıldı.

TUI yetkilileri Splash katagorisinde ilk kez bir otelin iki yıl üst üste aynı ödülü aldığını belirttiler. Dünyada, yaklaşık 2 bin civarında su parklı otel bulunuyor.

 

Su parklı otel ne demek?

 

Bir otelin su parklı otel olabilmesi için, 5 yıldızlı otel konforuna, ayrıca dev bir su parkı eklemesi gerekiyor. Aqua Fantasy’de, otelin hemen yanında 5 bin kişilik dev bir su parkı bulunuyor. Otelde konaklayanlar su parkından da yararlanabiliyor.. Dünyanın önemli su parkları arasında yer alan su parkında, çok sayıda kaydırağın yanı sıra, 7 ayrı dalganın oluşturulduğu dalga havuzu, motor gücüyle suyu akan nehir, çocuk havuzları, restoranlar ve otopark yer alıyor. Su parkına geçen yıl eklenen 222 metre uzunluğundaki dev kaydırak ies herkesin ilgilisini çekiyor.

 

Dünyanın en başarılı üç su parkından birisi...

 

İngiltere yayınlanan gazetelerde geçen yıl yer alan bir haberde, Aqua Fantasy Su Parkı, "Dünyanın en keyifli işini yapan adam" olarak röportaj yapılan First Choice grubunun su parklarını denetleyen görevlisi Tony Lynch tarafından dünyanın en başarılı üç Aquaparkı arasında gösterilmişti.

 

3 bin 500 yatakla Türkiye'nin en büyük oteli...

 

Aqua Fantasy Hotel 850 oda ve 3 bin 500’e ulaşan yatak kapasitesi ile Türkiye’nin yatak kapasitesi en yüksek oteli ünvanını da elinde bulunduruyor. Genellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği otelde, odaların yüzde 90’nini süit’ler oluşturuyor. Ebeveyn ve çocuk bölümünden oluşan iki odalı süitlerde, istenirse beş kişilik bir aile de konaklayabiliyor.

 

Otelde neler var?

Deniz kıyısındaki dev otelde, 2 adet biner kişilik restoran, çeşitli ülke mutfaklarının damak tadına yönelik beş tane farklı A La Carte restoran, 2’si kapalı olmak üzere 10’dan fazla yüzme havuzu, 2 bin kişilik plaj, SPA merkezi, Fitness salonu, Anfi Tiyatro, Su Sporları ve Dalış Merkezi, Futbol sahası, Tenis kortları, atlı spor kulübü, toplantı salonları ve alış veriş merkezleri yer alıyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.