Antalyalı bir turizmci daha milletvekili aday adayı oldu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Danışmanı ve Passotour Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Kuk, İyi Parti Antalya Milletvekilliği aday adaylığı için başvuru yaptı.

27/03/2023 11:57
Antalyalı bir turizmci daha milletvekili aday adayı oldu

TÜRSAB’ın bir önceki dönem Yönetim Kurulu Üyesi, TÜRSAB Başkan Danışmanı ve Passotour Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Kuk, İyi Parti Antalya Milletvekilliği için aday adaylığına başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Kuk, “Turizmin başkentinden aday olmam için teşvik eden partililerimiz, hemşehrilerimiz ve turizmci dostlarımızın desteğiyle İyi Parti Antalya Aday Adaylığı başvurumu yaptım. Meral Akşener liderliğinde güçlü ve huzurlu bir Türkiye için yola çıktık” dedi.

Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümü öğrencisiyken 1990 yılında Turizm sektörüne adım atan ve sonrasında turizm kariyerine uzun yıllardan beri Antalya’da devam eden Kuk, yurtiçinde ve yurtdışında faaliyetlerde bulunan turizm firmalarında yöneticilik yapmanın yanı sıra turizm STK’larında da Türk turizminin gelişmesi için yoğun çaba harcıyor.

Türkiye’nin en önemli turizm STK’larının başında gelen TÜRSAB’da geçen dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yapan ve hala hazırda Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Vakfı (TÜRSAV) Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüten deneyimli turizmci, sektöre yönelik çalışmalıyla sadece Antalya’da değil Türkiye genelinde turizm yapan binlerce sektör temsilcisinin taktirini kazanmıştı.

Dünya turizm pazarında değişen koşulların getirdiği zorluklara ayak uydurması, hiç pes etmeden yenilikçi fikirler ortaya koyması ve her koşulda sektörle ve kamuoyu ile deneyimlerini paylaşması ile bilinen Kuk, önümüzdeki dönemde turizm sektörü adına daha güzel şeylere imza atmak için siyaset dünyasında da devam etmek istiyor.

Hamit Kuk, kimdir?

1970 yılında Rize de doğdu. İlk, orta ve Lise Eğitimini Rize’de tamamladı. Erciyes Üniversitesinde Turizm işletmeciliği ve Otelcilik okudu.  1990 yılından beri Turizmle uğraşıyor. Bir süre çeşitli otellerde ve Seyahata Acentalarında yöneticilik yaptıktan sonre 2011 yılında kendi firmasını kurarak yurtdışından turizm faaliyetlerini sürdürmektedir.

Meslek hayatı süresince bir çok turizm sektör STK’sında görev alan Hamit KUK, görevleri arasında Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) Turizm Komitesi üyeliği, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Hala hazırda TÜRSAB Başkan Başdanışmanlığı ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği yürütüyor. 2 çocuk babası olan Hamit KUK, İngilizce biliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.