İnce: Antalya'ya turizm üniversitesi kurulmalı

Antalya’da konuşan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, turizm ve tarım vurgusu yaptı. İnce, “Dünya ile yarışmak istiyorsa 12 ay turizm yapabilmeli. Çünkü Antalya dünyanın merkezi” dedi.

14/05/2018 01:20
İnce: Antalya'ya turizm üniversitesi kurulmalı

Özel bir televizyon kanalının programına katılmak üzere Antalya’ya gelen CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, medya mensupları ile bir araya geldi. Seçim gündemine ilişkin kısa değerlendirmeler yapan İnce, programının son bölümünde ise, Hürriyet’e özel açıklamalar yaptı.

TURİZM ÜNİVERSİTESİ KURULMALI

Antalya’nın çok özel bir kent olduğunu söyleyen İnce, özellikle tarım ve turizm sektörü ile ilgili yoğun bir program hazırladıklarını söyledi. Antalya’da turizm üniversitesi kurulması gerektiğini belirten İnce, “Türkiye’nin uyguladığı dış politika en fazla Antalya’yı etkiliyor. Biz artık ‘Domates gitmedi, turist gelmedi’ demek istemiyoruz” dedi.

ANTALYA DÜNYANIN MERKEZİ

Turizm faaliyetlerinin 12 aya yayılması gerektiğinin altını çizen İnce, “Dönemlik turizm olmaz. Bunu düzeltmemiz lazım. Turizmi sezonluk bir iş olmaktan çıkarmalıyız. Turizmcimiz dünya ile yarışmak istiyorsa 12 ay turizm yapabilmeli. Çünkü Antalya dünyanın merkezi. Bunu başarabiliriz. Turizm medeniyettir” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.