Antalya'ya gelen turist sayısı 11 milyona yaklaştı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, turizm kenti Antalya'ya hava yoluyla gelen yabancı turist sayısının dün itibarıyla 10 milyon 788 bin 467'e ulaştığını kaydetti.

28/09/2022 14:50
Antalya'ya gelen turist sayısı 11 milyona yaklaştı

Vali Yazıcı, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle Döşemealtı Polis Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Yazıcı, kısa değerlendirmesinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Antalya’nın turizm kenti olduğunun altını çizen Vali Yazıcı, geçen iki yıl içinde konuşulan olumsuzlukların artık olumluya döndüğünü kaydetti. Turizmle bağlantılı olan tüm sektörlerin mutlu olduğunu dile getiren Vali Yazıcı, Milliyet'te yer alan habere göre, “Turizm her şeyimiz. Ülke turizminin yaklaşık üçte birlik gelirini sağlayan bir il olmanın sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz.

Rakamlarımız iyi gidiyor, mutluyuz, memnunuz

Turizmdeki bu güzellikler yılın tamamına yayılarak devam etsin. Bugün itibari ile 10 milyon 788 bin 467 turist havaalanından giren yabancı sayısı. Rakamlarımız iyi gidiyor. Mutluyuz, memnunuz.

Turizm hareketinin olmadığı 2020 yılında, vatandaş da o şehrin olağan hareketliliği olmadığında mutsuzdu. Turizmin getirdiği hareket ve bereketle güzel bir sezon geçiriyoruz. İnşallah bu şekilde devam edecek” diye konuştu.

"Günlük olarak Rusya’dan gelen misafir sayımız 16 bin 19 bin arasında"

"Rusya’da seferberlik ilan edilmesinin ardından Antalya’da bir yoğunluk söz konusu mu" sorusuna Yazıcı, “Konaklama 1 Eylül’de gelen giden farkı 53 kişi, 9 Eylül’de 221 kişi bunlar normal olabilecek farklar. Son iki üç gündür bir 23 Eylül’de 881 kişi giden azalmış, 25 Eylül’de bin 800 kişi, bunlar çok da kayda değer rakamlar değil. Bizim günlük uzun süredir Rusya’dan gelen misafir sayımız 16 bin 19 bin arasında.

Gelen giden farkı birkaç yüz kişiyle sınırlıyken, son birkaç gündür 1000-1800 olmuş çok büyük bir rakam değil. Çok az kişi süresini uzatmış anlamına geliyor. Bunu takip ediyoruz bakalım anormal bir durum olacak mı? Otelde kalırsa zaten sıkıntı yok, bizim de işimize gelir, 15 gün değil 30 gün kalsın” cevabını verdi.

"Okullarımızda şu an 3 milyon 289 kitap var"

Antalya’nın diğer taraftan tarım şehri olduğunun altını çizen Vali Yazıcı, “Pandemide bir gerçeği gördük tarım olmadan gerisi yalan. Tarım turizm ve ticaret şehri olan Antalya, tarım alanında çiftçilerin mutlu olduğunu görüyorum. Sezon yeni başlıyor örtü altı dikimler başladı. Bu dönemde de örtü altı üretimi dünyanın değişik ülkelerine ihracat yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.