Antalya Valisi'nden, sezon öncesi uyarı...

Antalya Valiliği İl Turizm ve Tanıtma Konseyi 2011 yılı ilk toplantısı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında Ramada Otel'de yapıldı. Antalya'nın 10.04 milyon ile dünyada en fazla turist kabul eden dördüncü şehir olduğunu söyleyen Vali Ahmet Altıparmak, Paris'in 14.8, Londra'nın 14.1, Singapur'un 11.6 milyon turist ağırladığını vurguladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya Valisi'nden, sezon öncesi uyarı...

Geçen yılın turizmde küçük sıkıntılarla ama başarılarla atlatıldığını kaydeden Altıparmak, geçen yıl 10 milyon turisti ağırlayan Antalya'nın bu yıl 11 milyonu ağırlamaya hazırlandığını kaydetti. Vali Altıparmak, ''Burada yadsınamayacak bir başarı var. Bu doğal güzellikle açıklanacak bir olay değil. Servisten tutun, karşılanması, uğurlanmasına kadar ciddi bir çalışma var'' dedi.    

 

“Yıl bu turizmde 2K 1G anlayışı çerçevesinde çalışılacak'' diyen Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü:     ''Birincisi kalite... Olmazsa olmazımız kalite. Kalite olmadığı zaman ne kadar kapasite, ne kadar çevre güzelliği olursa olsun bu başarıyı sürdürmek mümkün olmuyor. İkincisi kapasiteyi artırmak. Üçüncüsü de güven. Güvenin olmadığı yerde kapasiteniz, kaliteniz ne olursa olsun, turist esnafa, acentenize, otel servisinize, yemeğinize güvenmiyorsa o zaman bu gelişlerin sürdürülebilirliğini sağlamak gerçekten mümkün değil. Bu konuda esnafa büyük görev düşüyor.''    

 

Eğitimin dışında denetimlerin de devam edeceğini vurgulayan Altıparmak, yasal ve vicdani sorumluluk olarak bunun devam etmesi gerektiğini söyledi.    

 

Sadece otellerin değil, diğer kuruluşların denetiminin de sıkı şekilde sürdürüldüğünü anlatan Altıparmak, ''Ankara'daki son patlamalar, yangınlar bizim ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu'' dedi.   ''STK'lar kendi denetimlerini yapmalı'' diyen Altıparmak, bu konuda yasal sorumluluğun ötesinde vicdani sorumluluk bulunduğunu ifade etti.

 

Yangın merdivenini malzeme deposu yapan otel biliyorum...   

 

Türkiye'deki yeme içme yerlerinden tutun otellere kadar bir güvensizlik gündeme geldiği zaman bunun telafisinin mümkün olmayacağını vurgulayan Vali Altıparmak, şöyle devam etti:  ''Bu konuda hassas olup denetimini iyi yapan otellerin varlığı gibi yangın merdivenlerini depo olarak kullananlarla da karşılaşıyoruz. Bunlar az örnektir çok değil, yaygın değil ama bir tanesinde çıkacak bir olay, maalesef bütün yaptığımız işleri alır götürür, emeğimizi alır götürür. Bu ülkeye, Antalya ekonomisine ciddi bir darbe vurabilir.'' 

 

Hanutçuluk denilen ilkellik bitsin artık...   

 

Hanutçuluk konusuna da değinen Ahmet Altıparmak, ''Kaymakam arkadaşlarım özellikle emniyet, jandarma aynı şekilde belediyedeki arkadaşlar, bunlara (hanutçulara) göz açtırmayalım. Şu ilkel görüntüden lütfen kurtulalım.”

 

“Dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir bölgeyiz. Bütün dünyada Antalya, marka tanınmışlığı en yüksek üçüncü şehir. Bunlara dikkat edelim.''  ''Ulaşımı yeniden dizayn etmemiz lazım'' diyen Altıparmak, şehre gelen turistin gezecek yeri bulması için harita olmadığına dikkati çekti. 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.