Antalya turizmine Paskalya dopingi

Turizm sezonu, Avrupa’da pazarında Paskalya Bayramı ile başladı. Turist sayısı 1 milyonu aştı. Mayıs ayı başında Rus Bayramı ile sezon tamamen açılacak.

22/04/2019 11:05
Antalya turizmine Paskalya dopingi

Antalya'da turizm sezonu, Avrupa'da kutlanan Paskalya Bayramı ile başladı. 15 bin bandında olan günlük gelen turist sayısı Paskalya tatili döneminde 30 bini aştı. Sabah'ta yer alan habere göre, Antalya Havalimanı'na gelen yabancı turist sayısı da bu talebin de katkısıyla 1 milyonu aştı. Sadece Nisan ayında gelen turist sayısı ise, 500 bine yaklaştı.

SIRADA RUS BAYRAMI VAR

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, Paskalya tatili döneminde yüzde 10 artış yaşandığını belirterek, "Almanya, İngiltere ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden ciddi talep var" diye konuştu. Paskalya tatilinin ardından mayısta da Rus bayramının başlayacağını anlatan Atmaca, bu 2-3 hafta doğru değerlendirildiğinde, yaz sezonuna iyi bir başlangıç yapacaklarını belirtti.

Turist sayısında herhangi problemin olmadığını ancak turizm gelirleri noktasında 2014 rakamlarına henüz ulaşılamadığını ifade eden Ülkay Atmaca, "2016'da yaşadığımız kriz nedeniyle dibe vuran fiyatlar, 2017-2018'de artış gösterdi. Ama 2014 fiyatlarına ulaşmamız daha en az 2-3 yıl alır" ifadelerini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.